Коморските острови няма да бъдат принудени да слагат полови играч

...
Коморските острови няма да бъдат принудени да слагат полови играч
Коментари Харесай

Коморските острови решиха вратарската криза

Коморските острови няма да бъдат принудени да поставят полови състезател на вратата за историческия мач от осминафиналите на Купата на Африка, откакто стражът Али Ахамада даде негативен тест за ковид.

Дебютантът ще се изправи тази вечер в Яунде против домакините от Камерун, откакто хвърли една от най-големите изненади в историята на конкуренцията, като надиграха четирикратния първенец на Африка Гана с 3:2, с цел да продължат към елиминациите. Въпреки това, всички шансове за повтаряне на този ефектен резултат получиха съвсем съдбовен удар, когато стана ясно, че доста от играчите и треньорския щаб на отбора са дали позитивни проби за ковид.

Титулярният пазач под рамката Салим Бен Бойна към този момент бе изнемощял от сметките заради контузия, до момента в който аварийните вратари Мойад Усейни и Ахамада бяха измежду позитивните случаи. Преди мача се появиха информации, че тимът ще бъде заставен да заложи на полеви състезател на вратата за конфликта от 1/8-финалите. Отрицателният тест на Ахамада значи, че съставът ще разполага най-малко с вратар, само че към момента може да избира единствено от 13 налични футболисти, като ще бъде и без селекционера си Амир Абду.

Правилникът на Африканската футболна конфедерация (КАФ) отбелязва, че тимовете би трябвало да изиграят срещите си, в случай че имат 11 играчи разполагаем, даже и да нямат вратар. „ Отбор ще би трябвало да играе мач, в случай че има най-малко 11 играчи разполагаем, които са тествали негативно. При неналичието на вратар, различен футболист от отбора би трябвало да размени вратаря, в случай че наличният брой играчи е най-малко 11. При изключителни случаи, Организационият комитет на Купата на Африка ще вземе подобаващото решение “, гласи правилникът
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР