Комитетът на министрите на Съвета на Европа откри вчера процедура

...
Комитетът на министрите на Съвета на Европа откри вчера процедура
Коментари Харесай

Русия не била напуснала, а е изгонена от Съвета на Европа

Комитетът на министрите на Съвета на Европа откри през вчерашния ден процедура за изпъждане на Русия, само че Москва реши да изпревари финала ѝ, като. В Съвета на Европа членуват всички европейски страни (общо 47) без Беларус, а Русия е първата изгонена страна от основаването на организацията през 1949 година Тя бе призната на 28 февруари 1996 година

" Опитва се да се спаси от срама, като изпревари събитията ", сподели през днешния ден на " Сега " почитан дипломатически източник от Комитета на министрите, който е изпълнителният орган на Съвета на Европа. В него заседават външните министри. Той следи по какъв начин страните съблюдават отговорностите си към организацията и дали извършват решенията на Европейския съд за правата на индивида, който е институция към Съвета на Европа.

На вчерашното си съвещание Комитетът на министрите реши да открие процедура по член 8 от Устава на организацията, който дефинира по кое време и по какъв начин се приключва участието на страна, нарушаваща редовно главните правила - господство на закона и съблюдаване на човешките права и свободи. В интерес на демократичния спор Комитетът на министрите реши да се съветва с Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, макар че би могъл и неотложно да затвори вратата на Русия.  Това удължение на процедурата даде опция на съветското външно министерство да съобщи, че Москва сама се отдръпва.

Въпреки скъсването на връзките Русия ще би трябвало да погаси отговорностите си до края на почналата финансова година. Освен това нейните жители ще могат още шест месеца да подават тъжби против нея в Европейския съд за правата на индивида, а записаните към този момент жалби ще бъдат прегледани по нормалния ред. Не е изключено Русия да откаже да извърши неоправдателните решения, само че това в допълнение ще я разобличи като страна, която не съблюдава интернационалните си задължения.

Ден след началото на съветската война в Украйна Комитетът на министрите замрази участието на Русия в Съвета на Европа, с което я лиши от правото на глас в своите работни органи. Тази предупредителна глоба не възпря по-нататъшните нападателни дейности. Бомбардирането на 9 март на детската болница в Мариупол даде сигнал в Страсбург, че би трябвало да се приложи крайната мярка - изпъждане, - с цел да не се срами повече Съветът на Европа с толерантност към страна, която погазва неговия правилник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР