Комисията за защита от дискриминация също се самосезира Арестът на

...
Комисията за защита от дискриминация също се самосезира Арестът на
Коментари Харесай

Задържат за 72 часа Емили, Куката и Чеченеца за гаврата с вързаното момче

Комисията за отбрана от дискриминация също се самосезира

Арестът на Емили Тротинетката, Тошо Куката, Чеченеца, както и на 4-ия участник в клипа с вързаното като куче момче, се удължава на 72 часа. Четиримата ще бъдат привлечени като обвинени за безчинство, което дава опция на прокуратурата да им удължи престоя зад решетките.

Очаква се държавното обвиняване да излезе с детайлности по скандалния случай, раздрусал обществените мрежи. На 3 април в пловдивски мол Емили Тротинетката води с каишка 21-годишен юноша със специфични просветителни потребности. Тя съобщи, че концепцията за това е на Тодор Огнянов - Куката и на Петко Атанасов-Чеченеца. " Накараха ме принудително и не ми заплатиха ", изясни тя.

" Родителите на момчето са унищожени и не са на себе си. Искат малко време, с цел да се посъвземат и не желаят никакви изказвания на този стадий ", разяснява пред " 24 часа " юристът на фамилията Димитър Киров.

Той съобщи, че отсрещната страна към този момент води акция за нейното оневиняване, че надали не момчето единствено е поискало да бъде вързано като куче.

" Това е типичен опит да се трансферира виновността от причинителя на жертвата ", сподели юрист Киров.

Тротинетката, Чеченеца и Куката бяха арестувани през вчерашния ден по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Комисията за отбрана от дискриминация също се самосезира по изявления в медиите на 5 април, свързани с излъчен видеоклип, сниман на обществено място – в пловдивски търговски център.

От клипа е видно по какъв начин вързано за каишка момче извършва команди като куче. Момчето е със специфични просветителни потребности и като лице в неравностойно състояние е принуждавано да прави такива дейности, като по този метод е унижавано обществено.

В клипа вземат участие трима души, придобили популярност в интернет пространството – Тодор Огнянов, Петко Караилиев и Емили Йорданова.

Ще бъде формирано произвеждане пред КЗД, в което да се откри налице ли е нарушаване на Закона за отбрана от дискриминация под формата на тормоз по симптом „ увреждане “, осъществено от тримата участници в клипа, предаде БНТ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР