Комисията за защита от дискриминация препоръча промяна в общите условия

...
Комисията за защита от дискриминация препоръча промяна в общите условия
Коментари Харесай

КЗД препоръча промяна в общите условия на мобилен оператор

Комисията за отбрана от дискриминация предложи смяна в общите условия на един от мобилните оператори, тъй че контракти за услуги да могат да се подписват и посредством упълномощено лице. Поводът е отвод на компанията да даде услуга на болна и неподвижна жена, макар че за задачата тя е издала пълномощие на сина си.

В сигнала си до Комисията за отбрана от дискриминация жалбоподателката споделя, че на съображение общите условия на оператора ѝ била отказана услуга макар завереното при нотариус пълномощие, с което тя дава право на сина си да я съставлява пред компанията и макар предоставеното копие на неин документ за идентичност. Според нея, това слага в неподходящо състояние лицата с увреждания и опонира на законодателството, показва, че е оперирана, с инсулт и е в неспособност за напредване заради замяна на тазобедрена става.

В мнение до КЗД от оператора показват, че не биха позволили каквато и да е дискриминация и че политиката им за несключване на контракт с пълномощие по никакъв метод не била ориентирана към хората с увреждания. От КЗД обаче показват, че тази политика съставлява непряка дискриминация по смисъла на законодателството. Експертите са наложили санкция на компанията в размер на 2 500 лв.. Решението е доказано на две правосъдни инстанции. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР