Комисията за защита на потребителите (КЗП) отговори на сигнала, който

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) отговори на сигнала, който
Коментари Харесай

КЗП проверя проблема с приложението Аз-клиентът

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) отговори на сигнала, който news.bg получи от собствен четец, за това, че новото електронно приложение на КЗП " Аз-клиентът " не работи.

 Приложението Обновена
Приложението " Аз-клиентът " на КЗП не работи, алармираха консуматори

КЗП отговори

КЗП показват, че приложението за подаване на тъжби от консуматори към търговци " Аз-клиентът " е план, управляван от компанията SOCOURT. Следователно компанията следи постъпващите сигнали и при положение, че търговецът не реагира до 5 дни, компанията следва да препрати недоволството до способената институция - КЗП.

" При приемане на сигнал от админите на приложението задължението на Комисията за отбрана на потребителите е да го третира като всички останали, които постъпват по формалните канали - на Националния телефон на потребителя 0700 111 22, през интернет страницата и в районните представителства в страната. Това значи да бъде осъществена инспекция и наложени наказания при определяне на нарушаване на законодателството, по което КЗП има контролни функционалности ", изясняват от комисията.

До момента обаче в Комисията за отбрана на потребителите сигнали от админите на приложението не са постъпвали.

В отговора си до news.bg КЗП твърди, че по отношение на получена информация ще бъдат подхванати дейности за установяването на аргументите , заради които е допустимо да има забавено препращане на сигнали от консуматори от страна на компанията, администрираща електронно приложение на " Аз-клиентът ".

 Платформа свързва клиент, търговец и КЗП
Платформа свързва клиент, търговец и КЗП

Платформата " Аз-клинетът " дава голям брой благоприятни условия за по-добра връзка при нередности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР