Комисията за защита на потребителите е направила 1351 проверки за

...
Комисията за защита на потребителите е направила 1351 проверки за
Коментари Харесай

Колко и какви нарушения установи КЗП при последните проверки

Комисията за отбрана на потребителите е направила 1351 инспекции за интервала 15 февруари – 24 април, при които са открити 3281 нарушавания на наредбите , като от тях 295 са подозрения за нелоялни търговски практики.

Това съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на парламентарния надзор.

Той добави, че се откриват все по-малко нарушения .

Стоянов показа контролните, нормативните и осведомителни действия на служебното държавно управление, свързани с преодоляването на цените на храните.

" Високата инфлация е предизвикателство освен пред българската стопанска система, само че пред стопанската система на останалите страни от Европейски Съюз ", сподели Стоянов и добави, че това изисква еластичен метод за преодоляването ѝ.

Той увери депутатите, че държавното управление следи всички положителни практики в Общността.

Министърът подсети, че към този момент се регистрира все по-голям спад на инфлацията и към март тя е 14 на 100, а по растеж на инфлацията, след подхванатите от служебното държавно управление ограничения, страната към този момент не е на пета, а на девета позиция в Европейски Съюз.

" Към днешна дата отчитаме понижение на цените на горивата сред 25 и 30 %, а в бюджета са постъпили 179 млн. лв. от налозите на " Лукойл " и с тези средства се финансират редица обезщетителни ограничения за жителите ", посочи министърът.

Стоянов повтори, че ограничението на вноса на някои артикули от Украйна е мярка, която е ориентирана към поддръжка на българските производители.

" Ние следим деликатно процесите, решението се наложи, тъй като други страна ни изненадаха с едностранни ограничения от тяхна страна, при първи сигнали за повишаване на цените, ние сме подготвени да реагираме и да падне възбраната за съответни артикули ", съобщи министърът.

Той подсети, че се чака в идващите дни да има и общоевропейско решение по въпроса, с което страната ни ще се съобрази.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР