Комисията за защита на конкуренцията санкционира дружеството Милки Груп Био

...
Комисията за защита на конкуренцията санкционира дружеството Милки Груп Био
Коментари Харесай

Българска фирма отнесе глоба от 1,7 млн. лева за имитация на немско масло

Комисията за защита на конкуренцията глоби сдружението " Милки Груп Био " с 1,7 млн. лв. поради реплика на вносно масло. Това оповестиха от антимонополния орган. Оттам изясняват, че тъжба във ведомството е подало сдружение съперник - " Ростар БГ " ООД.

Проверката на Комисия за защита на конкуренцията е посочила, че санкционираната компания е направила дейности, които опонират на добросъвестната комерсиална процедура. Компанията е купила огромно количество масло, преопаковала го е у нас и го е продавала под непозната марка - известно немско масло. Продуктът обаче е бил по-евтин от истинския и не е отговарял на условията на немската компания производител.

" Всяка смяна във връзка с избрани условия не би следвало да е самоволна, изключително от дистрибутор, без значение, че е локален производител за България. Същевременно цената, на която сдружението е закупило вложеното масло, е по-ниска спрямо цената на продукта, когато се доставя в опаковки от 250 гр. " Милки Груп Био “ ЕАД независимо създава и опаковките, в които популяризира продукта и на които е обозначен като дистрибутор (което всекидневно е услуга, която се заплаща на производителя) ", изясняват от Комисия за защита на конкуренцията.

Чрез предлагането на по-евтин артикул на същата цена като истинския производителят е нарушил конкуренцията, тъй като е в по-изгодно конкурентно състояние.

" Ответното сдружение икономисва в активността си разноски, които са присъщи за добросъвестния съперник, и в този смисъл поддържа пазарната си позиция по некоректен метод в ущърб на съперниците, получава икономическа полза и надлежно конкурентно преимущество, като улеснява личната си комерсиална активност по дистрибуция на процесното масло по непозволен метод ", изясняват от Комисия за защита на конкуренцията.

Решението на антимонополния орган може да се апелира пред Административния съд в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР