Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да пази пазара

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да пази пазара
Коментари Харесай

Денков за Юнайтед груп и Булсатком: КЗК трябва да пази от свръхконцентрация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) би трябвало да пази пазара от свръхконцентрация. Това сподели пред Народното събрание министър председателят Николай Денков по време на парламентарния блиц надзор. Така той разяснява проблема в светлината на договорката за закупуване на " Булсатком " от " Юнайтед груп ".

По мотив мненията на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков за това, че би трябвало бързо да се реформира Комисия за защита на конкуренцията и да има нов закон министър председателят съобщи, че тези въпроси би трябвало да бъдат заложени към него.

" По никакъв метод в никакъв случай не съм се и опитвал дори да върша сделки с самостоятелни регулатори. Този регулатор би трябвало да вземе решение, което е аргументирано. Естествено, че негова задача е да пази пазара от свръхконцентрация ", сподели Денков.

Независимият народен представител Радостин Василев, който зададе въпроса, съобщи, че Петков е упражнил неприемлив напън, като е споделил, че се съмнява в безпристрастността на Комисия за защита на конкуренцията. Според него ръководството " наподобява като лобистко ръководство, което се грижи за частни ползи ".

" Добре е да бъдем по-внимателни, когато вършим обвинявания за лобизъм ", сподели в контра Денков.

И напомни, че неотдавна компанията Nexo е завела дело против България за 3 милиарда $.

Денков посочи, че сходни обвинявания работят и против страната, и против демокрацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР