Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на конгломерата от

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на конгломерата от
Коментари Харесай

Арабски конгломерат от Абу Даби купи контролния пакет на "Yettel" за 2.15 милиарда евро

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на конгломерата от Обединението арабски емирства Emirates Telecommunications Group Company да придобие надзорен пакет акции (50% + 1) в чешката група PPF, която е притежател на " Yettel България " и българските телевизионни канали на bTV и спортният " Ring ". Peшeниeтo e взeтo нa 15 фeвpyapи, нo е пyблиĸyвaнo eдвa днec, заяви dnevnik.bg.
 
Преговорите с телекома от Абу Даби започнаха още през юни предходната година, заяви тогава " Капитал ". Продажбата, която е на стойност 2.15 милиарда евро, включва освен телеком бизнеса в България, само че и този в Сърбия и Унгария, т.е. всички оператори под марката " Yettel ", както и дял в словашкия телекомуникационен бизнес.
 
Emirates Telecommunications Group Company е телекомуникационен оператор със седалище и адрес на ръководство в Абу Даби, се схваща от решението на Комисия за защита на конкуренцията. Компанията дава услуги на 159 милиона клиенти в 16 страни в Близкия изток, Азия и Африка, само че не прави основна комерсиална активност в Европейски Съюз и осъществя оборот само от такси за интернационален роуминг и съглашения за терминиране на повиквания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР