Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство, за да

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство, за да
Коментари Харесай

Софиянка сгащи БИЛЛА в нагла измамна схема – вижте как ни лъжат!

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува произвеждане, с цел да откри дали „ Билла България “ употребява заблуждаваща реклама.

Производството започва по сигнал на Стоянка Бойчева, в който се съдържат изказвания за заблуждаваща реклама за цените на промотираните артикули с акцията „ Гаранция Clever най-ниска цена “, проведена от „ Билла България “ ЕООД. Това оповестява „ Стандарт “.

В сигнала се показва, че в границите на акцията на 26 юни потребителят е закупил от магазин на „ Билла “ (кв. „ Дружба “) няколко продукта с марката Clever.

В същия ден Бойчева и член на фамилията й купуват още артикули, някои от които от същия тип на закупените с марка Clever, само че от магазини на „ Лидл “ и „ Кауфланд “. Като сравнили цените, се оказало, че цените на закупените от „ Билла “ артикули са най-високи спрямо тези на същите по тип артикули в другите две вериги.

 

 

Затова още същия ден Стоянка Бойчева се връща в магазин на „ Билла “, където дружно с рекламната листовка от акцията „ Гаранция Clever най-ниска цена “ и касовите бележки насочва молба да й бъде върната разликата в цената за закупените портокалов сок и масло, които в „ Лидл “ и „ Кауфланд “ били с по-ниска цена. От чиновник в магазина на „ Билла “ обаче било обяснено, че това не е допустимо, защото потребителят би трябвало да открие в друга комерсиална верига артикул с марката Clever, който да е на по-ниска цена, с цел да бъде върната разликата, а по този начин също и, че закупеният от потребителката артикул – масло от „ Кауфланд “, не е съпоставим с маслото от „ Билла “.

При състояние, че Clever е марка, която е лична марка на „ Билла “ и съществува единствено там!?

Г-жа Бойчева показва в сигнала си до Комисия за защита на конкуренцията, че се е почувствала подведена и излъгана, защото е смятала, че рекламните брошури от акцията са правилни, а действително изискванията са подвеждащи, написа в отчета на Комисия за защита на конкуренцията. Според Бойчева огромно рекламираната акция на „ Билла “ „ Гаранция Clever най-ниска цена “ е подвеждаща и насочва молба да бъде прекъсната.

Сигналът и предоставените към него доказателства основават основателни подозрения за съществуване на вероятно осъществени нарушавания на Закона за защита на конкуренцията, показват от Комисия за защита на конкуренцията. Затова комисията образува произвеждане за изследване на вероятно нарушаване.

Източник:
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР