Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на
Коментари Харесай

Антимонополната комисия отхвърли жалба срещу търга за строежа на тунел под Шипка

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на " Трейс груп холд " против финалното решение за избор на реализатор на пътната организация в търг за тунела под Шипка. Това излиза наяве от решение, оповестено на уеб страницата на регулатора,.

Търгът беше разгласен преди две години, през октомври 2019 година, а офертите бяха събрани през март 2020 година
" Трейс " има опция да апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд (ВАС) до 14 октомври 2021 година

Обединението сред " Трейс " и проектантската " Алве консулт " беше класирано на второ място в търга, а победител е " Консорциум ПСВТ ", в който влизат " Пътни градежи - Велико Търново ", " Пътинженерингстрой-Т " и " Хидрострой " на Велико Желев. Обединени от същите компании построи обхода на Габрово, който е предишен стадий на плана за тунела под Шипка и евентуално това е било плюс при правенето на офертата.

Засега няма контракт с реализатор и не е ясно по кое време ще може да стартира работа по плана, който ще коства близо 360 млн. лева Той може да стане факт едвам откакто по новия програмен интервал за европейско финансиране планът бъде утвърден.

Прогнозната стойност на поръчката за тунела под Шипка бе 267 млн. лева без Данък добавена стойност, или 320 млн. лева с Данък добавена стойност, само че не беше пределна, т.е. претендентите нямаше автоматизирано да бъдат отстранени, в случай че не се вместят в нея. И четирите отворени ценови предложения бяха много над прогнозния предел.

Тунелът под Шипка е план за най-дългото сходно оборудване в страната и още четири по-малки тунела с обща дължина 4 км и 10 км път.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР