Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Зам.-министър на ГЕРБ е разследван за лобистки натиск

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) e изискала, а Министерството на здравеопазването (МЗ ) е предоставило документи по сигнал за напън от страна на някогашния зам.-министър Жени Начева по отношение на шефа през 2018 година на държавното сдружение „ Бул Био ". Това стана ясно от известие на ведомството на Стойчо Кацаров през днешния ден.

Разследва се дали Начева е въздействала да се подписа споразумение с съответна адвокатска адвокатска фирма за сътрудничество по преустановяване на интернационален контракт за 350 000 евро, макар че към този миг компанията е имала договор с друго адвокатско сдружение, на стойност е 40 000 лева. От Министерство на здравеопазването обаче прецизират, че регистърът на договорите в „ Бул Био “ липсва.

Начева е централен персонаж при инспекциите на настоящето управление на Министерство на здравеопазването за наследството на ГЕРБ. През юни тя бе посочена като индивида, изравен зад обезпечаването посредством съмнителни процедури на защитни средства, респиратори и хидроксихлорохин в разгара на коронакризита: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР