Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобитото имущество е

...
Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобитото имущество е
Коментари Харесай

КПКОНПИ е внесла искове в съда за 850 млн. лв. за 2019 година

Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добитото имущество е приела 222 решения за внасяне на искове в съдилищата в размер на близо 850 млн. лева за предходната година. Това заяви ръководителят на парламентарната антикорупционна комисия и депутат от НФСБ („ Обединени патриоти”) Борис Ячев, откакто отчетът на Сотир Цацаров и екипа му бе разискван и признат.

По линия на противопоставяне на корупцията 450 от направените инспекции са завършили с резултати и са импортирани в прокуратурата. През предходната година са подадени 166 сигнала за спор на ползи – при 14 от тях е открит подобен.

По време на съвещанието на парламентарната комисия бяха коментирани и 9 взаимни интервенции на КПКОНПИ и Специализираната прокуратура, придобили мощна гласност през предходната година, уточни Борис Ячев. Сред тях е следствието на кмета на Червен бряг, на който е повдигнато обвиняване за длъжностни закононарушения, отнасящи се до социална поръчка.

Повдигнато е обвиняване на кмета на Чупрене, област Видин, и негови доближени поради продажби на общински земи на сдружения, свързани с властимащите.

Разследвани и с обвинявания са кметът на Божурище и членове на екипа му за закононарушения по работа, свързани с продажба на общински земи на занижени цени на сдружения на родственици на кмета.

КПКОНПИ и Специализираната прокуратура са разследвали началника на митническото бюро в Севлиево за това, че е взимал „ такса успокоение “ от локална компания против обещанието да не се правят митнически инспекции. Повдигнато е обвиняване.

Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос одобри отчета на КПКОНПИ. Предстои внасянето му за разискване и приемане в пленарната зала, заяви Борис Ячев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР