Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на

...
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на
Коментари Харесай

Конфискация чака Арабаджиеви и Стайкови, ако не докажат доходи

Комисията за лишаване на нелегално добито имущество стартира инспекции на фамилиите на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков по съобщение от прокуратурата. Ако бъде потвърдено разминаване в приходите и имуществото им по-голямо от 150 хиляди лв., това имущество може бъде иззето.

Незаконно добитото имущество, което се конфискува от страната, се съхранява в складова база сред селата Горни и Долни Богров. В множеството случаи това са извънредно скъпи автомобил и или техника.
10 млн. лева в брой и първокласен автопарк – какво иззеха от парцелите на Арабаджиеви (СНИМКИ и ВИДЕО) Синът на предприемача Ветко Арабаджиев е арестуван за пране на пари
Най-големите суми безотчени пари се натрупат от наркотрафик и контрабанда, безапелационни са специалистите. Следва прането на пари. Мрежите са едни и същи, единствено лицата се сменят, споделя създателят на бюрото за финансово разузнаване Николай Иванов.

„ Тези хора са освобождавани от чадъри, просто имат застъпничество, да го кажем по-мекичко, в коридорите на властта. Когато чуете, че някой държи пари в брой 10 милиона, това ще приказва за една разгърната мрежа, която да генерира пари в брой и тези пари да не се регистрират. Принципът е „ Следвай парите”: тръгвайки от тях се стига до техния източник”, показва специалистът.
Разследващи откриха още 500 хиляди лв. на Арабаджиеви в Бургас При акцията има трима арестувани за 24 часа
България е на едно от първите места в Европа по откриване на сходни закононарушения. „ Съдебната статистика сочи, че са много повече присъдите у нас от междинната европейска процедура, в случай че ги сметнем съразмерно за междинния Брутният вътрешен продукт правилно, че става въпрос за 30-ина годишно… Няма потребност да переш пари в случай че няма мръсни пари”, разяснява финансистът Емил Хърсев.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Паралелно с наказателната система, комисията за конфискуване на незаконнопридобито имущество тази година е лишила парцели, движимости и пари на стойност 10 милиона лв.. Половината от тях са от пране на пари.

Най-голяма сума е иззета от клана Маринови от Долни Дъбник, на чело на който стои баба Иванка. Тя съумява да измами палестинка от Рамала и да я принуди да изпрати у нас повече от 2 милиона $, с цел да й скапват проклинание.

„ Госпожа Маринова съумява да обърне нещата по този начин, че като че ли със свои дейности може да препятства зли събития за задачата трябват пари – защото са зло, би трябвало да бъдат изгаряни в България и дамата изпраща пари, стартира, американски долари. Бавно и бавно стартират заплащания посредством системата за разплащания…”, разказва случая шефът на КПКОНПИ-Велико Търново Николай Колев.

Фамилията се снабдява внезапно с първокласни коли и 4 кг злато. Разкрити са, тъй като един от синовете на Иванка има телково решение за 100 % слепота, живее с формален приход от 210 лв., само че има присъда за шофиране без брошура и супер първокласна кола за стотици хиляди левове.

Комисията е лишила на семейството имущество за три милиона и половина лв..

Проверките не престават най-много година и половина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР