Комисията за финансов надзор и Българската народна банка се съгласиха

...
Комисията за финансов надзор и Българската народна банка се съгласиха
Коментари Харесай

Банка Пиреос България излезе от списъка на банките-попечители

Комисията за финансов контрол и Българската национална банка се съгласиха Банка Пиреос България да бъде изключена от листата на банките-попечители на фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване. Това е станало по искане на финансовата институция, излиза наяве от решение на КФН от 2 февруари.

Към сегашния миг "Банка Пиреос България " не е банка-попечител на нито един от фондовете и нейното изключване от листата няма да се отрази на надлежното запазване на активите на пенсионните фондове, прецизират от регулатора.

Решението бе взето, откакто подуправителят на Централната банка, управляващ ръководство "Банков контрол ", Димитър Костов е изпратил до Комисията за финансов контрол за координиране заявление от "Банка Пиреос България " за изключването ѝ от листата на банките-попечители според разпореждания на Кодекса за обществено обезпечаване (КСО).

Условията и редът за включване и изключване на банките в листата съгласно КСО са уредени в Наредба № 36 на Българска народна банка за банките-попечители. Като едно от основанията за изключване на банка-попечител от листата е постъпването на искане от нейна страна, а "Банка Пиреос България " е декларирала такова искане на 15 януари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР