Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди цената на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди цената на
Коментари Харесай

Природният газ поевтинява от днес

Комисията за енергийно и водно контролиране ще утвърди цената на природния газ за октомври на съвещание през днешния ден. Очаква се синьото гориво да коства под 240 лева./мвч., с помощта на въвеждането в употреба на газовата връзка с Гърция.

" С интерконектора се поставя завършек на опцията България да бъде обект на монополни доставки на природен газ. Това е началото на действителната диверсификация за страната. Аз бих споделил, че с интерконектора Комотини-Стара Загора се сбъдва една българска фантазия за създване на условия за диверсифицирани доставки ", съобщи през вчерашния ден ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

На съвещание през вчерашния ден енергийният регулатор утвърди рамката за пускане на употребата на междусистемната газова връзка сред България и Гърция от 1 октомври.

Комисията одобри три значими решения: утвърден е мрежовия кодекс с настоящите търговски и пазарни практики, утвърди датата за начало на работа на интерконектора от 1 октомври и даде позволение за осъществяване на лицензионната активност на ICGB. Първите две решения се взимат и от двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР