Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която разследва

...
Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която разследва
Коментари Харесай

Публикуваха данъчните декларации на Доналд Тръмп

Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която проверява щурма на Капитолия от 6 януари предходната година, през днешния ден разгласява данъчните заявления на някогашния президент Доналд Тръмп за шест години, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица следената от демократите комисия гласоподава за публикуването на въпросните документи с редакции на сензитивна информация като да вземем за пример номера на обществени осигуровки и информация за контакт. Данъчните заявления на Тръмп стават обществено притежание в последните дни, в които Камарата на представителите към момента е под контрола на Демократическата партия.



Комисията се снабди с документи за интервала от 2015 до 2020 година в хода на следствие на " неуспеха на службата за вътрешни доходи навреме да организира наложителни одити на Тръмп по времето, по което той е бил президент ". 

Доклад на Съвместна комисия по данъчното облагане на Конгреса, оповестен предходната седмица, сподели, че Тръмп е платил 641 931 $ федерални налози върху приходите през 2015 година, годината, в която стартира акцията си за президент. Платил е 750 $ през 2016 година и 2017 година, близо 1 милион $ през 2018 година, 133 445 $ през 2019 година и нищо през 2020 година



Оповестяването на тази информация усилва вероятността от нови разкрития за финансите на Тръмп, които са обгърнати в тайнственост и интриги още от 80-те години, когато той е перспективен строителен бизнесмен в Манхатън. 

Декларациите могат да придобият в допълнение значение поради това, че Тръмп даде началото на третата акция за избирането си за президент на Съединени американски щати, отбелязва АП.

Преди да стане президент Тръмп беше прочут като строителен магнат и водещ на телевизионно риалити шоу. По време на кандидатпрезидентската акция той отхвърли да разгласява данъчните си заявления, с което наруши политическите правила.

Представители на Републиканската партия обявиха, че демократите ще съжаляват за дейностите си и че откакто идната седмица поемат контрола върху Камарата на представителите, те ще упорстват за публикуването на данъчните заявления и на други известни лица. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР