Комисията по вътрешна сигурност към американския Сенат в момента разследва

...
Коментари Харесай

Американският Сенат разследва Делян Пеевски, твърди лобистът на Бобокови в САЩ |

" Комисията по вътрешна сигурност към американския Сенат сега проверява опит на Пеевски за прикриване на незаконни заплащания от медиатори за наемането на американски лобисти, които да се опитат да подобрят репутацията му. Комисията също по този начин проверява лобистка компания за допустимо нарушаване на Закона за регистрация на задграничните сътрудници. "

Това написа лобистката компания Alexander Group International в, подадено в Държавния департамент от името на Атанас, Пламен и Христина Бобокови, оповестява " ".

Документът е от 16 август 2020 година В 13 страници се споделя за следствието против Бобокови, митингите у нас, връзките сред Бойко Борисов, депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и основния прокурор Иван Гешев.

Под ръководството на Борисов - написа в резюмето - България внезапно се обърна към авторитаризма. Гледа на Запад, само че към този момент не е демократична страна, а място, където някогашни просъветски ползи преобладават посредством издигането и протекцията над избрани социално-икономически елити с въздействие във всички сфери от живота.

Борисов беше одобрен и ръководи с група олигарси, най-видният от които е Делян Пеевски, написа в документа, където депутатът е наименуван и с прякора си " Шиши " (Potbelly). Той работи над закона и има изключителна финансова и политическа власт. Законният български бизнес го дефинира, дружно с основния прокурор Иван Гешев и с Борисов, като " основните архитекти " на упадъка на българската народна власт и на превръщането на България в криминална страна.

Въпреки че официално основният прокурор е част от правосъдната система, Борисов организира " регулярни (седмични) съвещания с Гешев " - написа още в резюмето.

По-нататък в текста му се споделя по какъв начин държавната машина удря политически съперници и огромни бизнесмени със легален бизнес, които отхвърлят да се подчинят. Със силата на цялата държавна машина се вършат опити да се завладяват активи и облаги, а инструментите за това включват физическа кавга, заплашване, опит за изнудване, рекет, правосъдни каузи. Главният инструмент е основният прокурор Иван Гешев - показва резюмето.

От май 2020 година Гешев се прицели в Атанас и Пламен Бобокови и техните бизнеси, написа в резюмето и споделя в детайли за обвиняванията, задържането, третирането им и бизнесите им, чиито ползи се простират и в Съединени американски щати. " Атанас в този момент се намира в Софийския затвор за 12-а седмица, където е подложен в безчовечен и унизителни условия, където общото му здравословно положение се утежнява, само че му е отказано уместно лекуване за евентуално животозастрашаващо положение ".

Резюмето споделя и за случая с хазартния необут Васил Божков - Черепа, който избяга от България поради правосъдно гонене. В документа се показва, че неговият бизнес и репутацията му са били разрушени от режима тук.

Документът се връща обратно към началото на Бобокови като предприемачи - от Русе, през работата на Атанас в Ню Йорк, завръщането му в България, през бизнес ползите на братята в Съединени американски щати, " Приста Ойл ", доставката на акумулаторни акумулатори на НАСА, договорните връзки с Chevron и други

Бизнес ползите в Съединени американски щати - излиза наяве от текста - е и основанието им да потърсят отбрана точно там.

Документът се стопира и на плачевното положение на свободата на медиите у нас, сринала се в годините ръководство на Бойко Борисов.

" Като главен олигарх на Борисов Пеевски няма морални или етични терзания и не признава границите на закона. Неговите пипала се простират до всяко кътче на България, само че и освен. Очаквано противозаконната му активност би привлякла вниманието на американските служби за битка с опиатите и тези за финансов надзор. Нормално е и той е да се опита на вятъра да усъвършенства репутацията си в Съединени американски щати, а тя е на мафиотски дон и интернационален нарушител ", коментира пред " Капитал " Маршъл Харис, ръководещ съучастник в Alexandria Group International.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР