Комисията по външни работи на Европейския парламент призовава страните от

...
Комисията по външни работи на Европейския парламент призовава страните от
Коментари Харесай

ЕП призова страните от ЕС да дадат зелена светлина на Скопие

Комисията по външни работи на Европейския парламент приканва страните от Европейски Съюз да съблюдават уговорките си и да дадат опция на Съвета на Европейски Съюз да стартира договарянията със Скопие.

В признатия отчет, учреден на оценката на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония за 2019-2020 година, евродепутатите показват, че Европейски Съюз би трябвало да покаже ясна политическа воля и да свика първата междуправителствена конференция със Скопие, която ще сложи начало на договарянията за присъединение.

Това би трябвало да се направи допустимо най-скоро, с цел да се предотврати по-нататъшното закъснение да навреди на помиряването, реализирано в района, се показва в документа, чието гласоподаване се чака в пленарната зала на Екологичен потенциал до края на март, заяви Българска телеграфна агенция.

Екологичен потенциал ще упорства управляващите и политическите партии на Северна Македония да поддържат взаимните си старания за подсилване на демокрацията, да продължат да се борят против корупцията и да укрепят върховенството на закона, добросъседските връзки и районното съдействие, като усъвършенстват средата за независимост на медиите и гражданското общество.

Северна Македония сподели явен ангажимент за приобщаване с Европейски Съюз и продължава да ползва обвързваните с присъединението промени, и да работи по разрешаването на двустранни въпроси със прилежащите страни, регистрира външната комисия на Екологичен потенциал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР