Комисията по външна политика в Народното събрание (НС) крие двустранния

...
Комисията по външна политика в Народното събрание (НС) крие двустранния
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Външната комисия в НС крие двустранния протокол със Скопие, говорителката – изчезна

Комисията по външна политика в Народното събрание (НС) крие двустранния протокол със Скопие, който е получен през днешния ден сутринта. Все още няма планувано съвещание на комисията, а председателката й Венцислава Любенова от през вчерашния ден е неоткриваема – не дава отговор на телефонни повиквания на кореспонденти и на сътрудници от Народно събрание, написа „Труд“.

От опозицията разясниха, че е невероятно да има решение на Народно събрание до срещата на върха в Брюксел, която е на 23 и 24 юни. Според членове на комисията по външна политика Кирил Петков умишлено бави разглеждането на френското предложение от комисията.

Депутати считат, че в случай че министър председателят искаше да отиде в Брюксел с решение на Народно събрание към този момент щяло да е планувано изключително съвещание на външна комисия. Петков щял да се оправдае, че Народното събрание няма решение.

Документът, направен от френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), планува европейски гаранции за това, че Скопие ще извърши задължения към София, с цел да може да бъде вдигнато българското несъгласие върху начало на договаряния за участие на прилежащата страна в Европейски Съюз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР