Комисията по туризъм ще разгледа на редовното си заседание днес

...
Комисията по туризъм ще разгледа на редовното си заседание днес
Коментари Харесай

Комисията по туризъм разглежда помощите 35 евро за седалка в туризма

Комисията по туризъм ще прегледа на постоянното си съвещание през днешния ден два законопроекта, свързани с подпомагането по време на пандемия. Става въпрос за възобновяване на помощта от 35 евро на седалка. Очаква се на съвещанието да участват ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, както и представители на Министерството на туризма.

Фаза III от схемата в помощ на туроператорите, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм за интервала от 01.06.2021г. до 31.12.2021г., беше прекратена с обнародваните на 16.09.2021 в бр. 77 на Държавен вестник промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година

За да възвърне работещата скица, както и да отстрани текст, избран по-рано от Европейската комисия като дискриминационен, що се отнася до определението „ български “ авиопревозвачи, служебният кабинет внесе план № 47-102-01-6 от 6.12.2021 година на Закон за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и за превъзмогване на последствията.

С изменението на нормата се цели посредством държавната помощ по член 26 от законопроекта да се продължи подпомагането на туроператори, които през интервала от 1 юни 2021 до 31 декември 2021 година са предоставяли туристически пакети на консуматори с последна дестинация България, както и да бъдат смекчени социално-икономическите последствия за туристическия бранш от пандемията от COVID-19 като се обезпечи опцията на предприятията получатели да се възстановят от рецесията и да стабилизират ликвидността си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР