Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ заяви, че

...
Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ заяви, че
Коментари Харесай

Според SEC заявленията за спот биткойн ETF са неадекватни

Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати съобщи, че скорошната вълна от заявки, подадени от мениджъри на обичайни и крипто активи за пускане на спот биткойн борсово търгувани фондове, са несъответстващи, съгласно източници на The Wall Street Journal.

Агенцията е уведомила тържищата Nasdaq и Cboe Global Markets, подали заявките от името на мениджърите на активи, измежду които най-големият в света - BlackRock, че те не са задоволително ясни и изчерпателни.

Борсите или мениджърите на активи могат да ги актуализират, с цел да отговорят на противоположната връзка на регулатора. Cboe към този момент е актуализирала и подала още веднъж своите заявки в петък следобяд, с цел да отговори на противоположната връзка на SEC, показва WSJ.

Цените на биткойна се покачиха в средата на юни, когато BlackRock разкри проектите си за ETF. Криптовалутата скочи с към 20%, надхвърляйки $30 000 за първи път от април. Акциите на Coinbase Global, която е посочена като настойник на активите на фонда BlackRock, скочиха с повече от 30% през същия интервал.

Стойността на биткойн в долари падна с 5%, откакто The Wall Street Journal за първи път заяви за решението на SEC, преди леко да се възвърне.

Вълна от мениджъри на обичайни и крипто активи последва стъпките на BlackRock. Fidelity Investments, Cathie Wood’s Ark Investment Management, Invesco, WisdomTree, Bitwise Asset Management и Valkyrie са обновили или трансформирали своите заявки за спот биткойн ETF през последните дни, показва още WSJ.

Криптоиндустрията от години копнее за ETF, който да следи непосредствено цената на биткойна и да разреши на вложителите да получат експозиция към класа активи, без да купуват биткойни на криптоборса и да ги съхраняват, като по този метод се отстранен огромна част от усложненията за елементарните вложители.

Поне от 2017 година насам SEC отхвърля заявките за ETF по разнообразни аргументи, в това число заради опасения, че те са уязвими за измами и манипулиране на пазара. SEC обаче утвърждава разнообразни ETF, които имат фючърси върху биткойн, а не самата базова монета.

Част от опасенията на SEC във връзка с последните заявки за биткойн ETF са, че в тях не е предоставена задоволително информация за " съглашението за шерване на надзора ", което ще ползват, с цел да подсигуряват, че ETF не е предразположен на измами.

CBOE съобщи, че възнамерява да преработи и да подаде още веднъж заявката си за биткойн ETF, което ще отсрочи възможното утвърждение с най-малко още една седмица, откакто SEC получи заявката, се споделя още в отчета на WSJ, представен от Insider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР