Комисията по отбрана ще изслуша в сряда министъра на отбраната

...
Комисията по отбрана ще изслуша в сряда министъра на отбраната
Коментари Харесай

Комисията по отбрана ще изслуша министър Тагарев за предоставянето на военна помощ за Украйна

Комисията по защита ще изслуша в сряда министъра на защитата Тодор Тагарев по отношение на предоставената военна помощ за Украйна.

Припомняме, че няколко решения са взети от България във връзка с военната помощ за Украйна. 49-ото Народно събрание взе решение за ускорено възобновяване на складовете на МО. Прието е и в допълнение решение за оказване на поддръжка на Украйна с над 100 БТР-а от запасите на МО. Прието е и следващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за аварийни елементи на Украйна и непотребни патрони. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че към момента нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна.

На 8.12.2023 година приехме още веднъж решение за поддръжка на Украйна. Оказахме политическа и икономическа поддръжка за Украйна, обявихме Гладомора за геноцид, приехме декларация за банкет на Украйна за участие в НАТО, и други, напомни водачът на ГЕРБ. Мислех, че всичко, което сме решили, към този момент се е случило, тъй като решението за БТР-ите е от юли 2023 година

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР