Комисията по конституционни въпроси ще заседава ударно в събота и

...
Комисията по конституционни въпроси ще заседава ударно в събота и
Коментари Харесай

Конституционната комисия ще работи ударно в събота и в неделя

Комисията по конституционни въпроси ще заседава стремително в събота и в неделя. Това стана ясно по време на нейното днешно малко съвещание. То беше отдадено на това да се дефинира ритъмът на работа в идващите дни. 

Както е известно, срокът за оферти за промени в главния закон сред първо и второ четене изтича на 15 декември, петък, в 18 часа.

" Дотогава всеки депутат има опция да прави публицистични оферти ", изясни шефът на комисията Радомир Чолаков.

В 18 часа в петък предложенията незабавно ще бъдат изпратени по мейлите на депутатите.

" Понеже волята е промените да бъдат гласувани до Коледа и тъй като би трябвало да се гласоподава и бюджетът, програмата става сгъстена. Ще свикам комисията в събота, в 13:30 часа и в случай че не свършим в събота, ще продължим в понеделник сутринта ", предложи в началото Чолаков.  

Екатерина Захариева от ГЕРБ обаче беше на мнение, че е добре съвещанието да продължи и в неделя, в случай че не съумеят да приключат в събота, с цел да може комисията умерено да изготви отчета за пленарната зала.

Надежда Йорданова от ПП-ДБ я поддържа, че предвид на двете огромни цели - бюджет и конституция, може да се заседава по-интензивно.

" Докладът би трябвало да е оптимално акуратен. Двата целта са супер значими ", сподели тя. 

Никола Минчев от ПП-ДБ обаче беше на мнение, че обществеността би трябвало да има най-малко минимално време, в което да успее да огледа измененията, с цел да има някаква противоположна връзка. 

" Ако успеем преди петък да внесем най-малко нашата част, би било прелестно ", добави Минчев, който е и зам.-шеф на Народното събрание.  Той мислел, че съвещанието на комисията ще е в понеделник. 

Златан Златанов от " Възраждане " пък изясни, че събота и неделя било време за фамилията и за Господ. 

" Колкото по-бързо минем параграфи в събота, толкоз по-малко ще ни останат в неделя ", разяснява Чолаков. Той добави, че общо параграфите са 17.  

Преди този спор комисията гласоподава план на решение за приемане на процедурни правила за избор на конституционни съдии от квотата на Народното събрание. 6 души бяха " за ", един беше " срещу " и един се въздържа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР