Комисията по енергетиката вчера свърши в 12 часа, управляващото мнозинство

...
Комисията по енергетиката вчера свърши в 12 часа, управляващото мнозинство
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на председателя на Комисията по енергетика към парламента

Комисията по енергетиката през вчерашния ден свърши в 12 часа, ръководещото болшинство се въздържа, само че отчетите можеха да станат следобяд, само че това не се случи. Председателите на всички комисии в Народното събрание са от ръководещото болшинство – те не работят, когато има значими неща за всички български жители. Искаме оставката на ръководителя на Комисията по енергетиката. Това оповестиха на брифинг от ГЕРБ в Народното събрание.

Исканата оставка на ръководителя на комисията – Радослав Рибарски, е във връзка с внесения законопроект на ГЕРБ за общини, лечебни заведения, храмове и детски градини по отношение на високите сметки на електрическа енергия за небитовите консуматори.

„За сметка на това виждаме чувания, които не отговорят на условията да са в дневния ред. За сметка на това десетки места остават на мрачно. Всеки един български жител, без значение за коя партия са дали своят вот, всеки кмет, без значение от коя партия, страдат. Този законопроект споделя, че могат да употребяват цените на електрическата енергия такава, каквато е била през предходната година по това време. Храмовете, които стотици години не са били затваряни, се чудят по какъв начин да си платят сметките за ток. Става дума за обществени небитови консуматори, които не могат да вдигнат сами своите приходи“, обявиха от ГЕРБ.

Росица Кирова от ГЕРБ разяснява, че Комисията по енергетика има задоволително специалисти, само че по тази значима тематика не е имало политически обединения, които да са били срещу, въпреки ръководещото болшинство да се е въздържало.

„Разчитаме ръководителя на Народно събрание, който е виновен за организацията, ще направи по този начин, че да работят комисиите – да се съблюдават разпоредбите, да ги съблюдава и той, а не съгласно ситуацията“, добави още Кирова.

„Ако ГЕРБ беше ръководеща, аз съм сигурен, че и кметовете, и вероизповеденията, щяха да желаят помощ. Не поради нещо друго – на ЕРП-тата можем да дадем средства, което е вярно, само че видите ли – за общините това не е възможно“, съобщи Александър Ненков, народен представител от ПГ ГЕРБ-СДС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР