Комисията по борба с конфликтите на интереси на словашкия парламент

...
Комисията по борба с конфликтите на интереси на словашкия парламент
Коментари Харесай

Глобиха президента на Словакия, укрил информация за предизборната си кампания

Комисията по битка с споровете на ползи на словашкия парламент наложи санкция в размер на три месечни заплати на президента Андрей Киска, съобщи ТАСС.

Глобата е наложена на Киска поради това, че е укрил информацията, че предизборната му акция през 2014 година е била финансирана със средства на принадлежаща на Киска компания.

Киска, чийто президентски мандат изтича след месец, ще би трябвало да заплати на бюджета 39 000 евро. Месечната заплата на словашкия президент е 13 000 евро, отбелязва ТАСС.

Президентът оспори решението на парламентарната комисия и го дефинира като политически стимулирано. Намерението на Киска е да внесе случая за разглеждане от словашкия парламентарен съд, като Киска разполага с поддръжката на парламентарната съпротива.

Андрей Киска пристигна в политиката от света на едрия бизнес. Той встъпи в служба като президент на 15 юни 2014 година Той незабавно се отхвърли от президентската си заплата, като парите от нея даряваше на небогати словашки фамилии. След месец в длъжността на президент ще встъпи адвокатката Зузана Чапутова, която през март победи на президентските избори в Словакия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР