Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни

...
Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни
Коментари Харесай

Румъния и България незабавно в Шенген


Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, с които денонсира някои от минусите на Шенгенското пространство, какъвто е краткотрайния надзор по границите, заяви Аджерпрес.

В същият отчет се отбелязва, че България и Румъния са подготвени за неотложно приемане в пространството за свободно придвижване.

Страните от Шенген се приканват да приложат критерия за взаимно доверие. Счита се, че той е в основата на свободното за придвижване пространство. Като дефекти на Шенгенското пространство се отбелязва повторното въвеждане на граничен надзор. Смята се, че това демонстрира неуспеха на системата за даване на леговище и неналичието на взаимност сред страните. Осъжда се всяко създаване на бриери, каквито са оградите. Унгария към този момент вкара такива, с цел да ограничи имиграцията.

В същото време се дава добра оценка за Румъния и България. Отбелязват се, че двете страни са подготвени за неотложно влизане в Шенген. Тази позиция се споделя от Европейската комисия, само че не и от Европейския съвет.

Очакват се спомагателни договаряния. Все повече институции обаче упорстват за влизането на Румъния и България в Шенген.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР