Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Коментари Харесай

КПКОНПИ поиска СЕМ да нищи пътувания в чужбира на член на УС на БНТ />Реклама / Ads
Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е препратила по подготвеност до Съвета за електронни медии (СЕМ) сигнал, за спор на ползи в дейностите на член на управителното тяло на Българската национална телевизия.
Припомняме, че управителният съвет на Българска национална телевизия е в съсав: Емил Кошлуков - ръководител и членове - Василена Матакева, Антон Андонов, Виктор Серафимов и Христо Томов.

В писмото се твърди, че член на Управителния съвет на Българска национална телевизия за интервала 2017 - 2020 година е осъществявал ежеседмични пътувания в чужбина, като самолетните билети са били заплащани от частно сдружение с ползи в Българска национална телевизия. По неофициална информация става въпрос за публицист от Българска национална телевизия, чието семейство е в чужбина, оповестява Дарик. Фирмата, която се засяга, пък е една от преобладаващите през последните години при печеленето на планове и поръчки в Българска национална телевизия.

Антикорупционната комисия обаче не може да се заеме с въпросния сигнал за спор на ползи, защото по закон тя има право да се произнася единствено по адрес на генералния шеф на Българска национална телевизия като лице, заемащо висша обществена служба, само че не и за дейностите на останалите членове на Управителния съвет.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР