Комисия предлага дисциплинарни проверки срещу 6 длъжностни лица от затвора

...
Комисия предлага дисциплинарни проверки срещу 6 длъжностни лица от затвора
Коментари Харесай

Цецка пак си изми ръцете! Изритва шестима от затвора в Ловеч за бягството на блудника Борис Ангелов!

Комисия предлага дисциплинарни инспекции против 6 длъжностни лица от пандиза в Ловеч и общежитието към него.

Комисията, назначена от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ в пандиза в Ловеч и затворническото общежитие „ Полигона “ за осъществяване на инспекция директно след отклонението от външен неохраняем работен обект на ограничения от независимост Борис Ангелов на 21 юни тази година, установи следното:

С протокол от 20.11.2015 година Комисията по осъществяване на наказванията към пандиза гр. Ловеч заменя режима на ограничения от независимост от непоколебим на общ. Със заповед от 11.06.2018 година на началника на пандиза гр. Ловеч, на съображение член 64 от ЗИНЗС, лишеният от независимост Иванов е настанен за изтърпяване на наказването си в затворническо общежитие от открит вид. На 14.06.2018 година той е разпределен да доизтърпи наказването си в затворническото общежитие „ Полигона “ към пандиза гр.Ловеч.

Още на идващия ден, началникът на общежитието го дефинира със заповед да работи на външен обект и на 16.06.2018 година той е изведен. На 21.06.2018 година шефът на компанията, която наема лишените от независимост, уведомява дежурния надзорник за отклонението, образувана е група за следене. Лишеният от независимост Иванов е арестуван от чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 23.06.2018г.

В резултат на инспекцията комисията смята, че са налице пропуски и неточности,довели до случая с Иванов. Сред тях са липса на връзка и екипност в активността на чиновниците, имащи отношение към изготвяните мнения за промени в правният статут на лишените от независимост. Комисията открива, че има смяна в в началото направената оценка от рецидив, само че проблематичните зони остават, а направеното мнение от обществения контрольор в пандиза е официално и опонира на настоящ отчет на различен обществен контрольор.

Комисията установи още, че в съответния случай липсва прецизиране при назначение на работа на външен неохраняем работен обект, с оглед наказването на ограничения от независимост, неговите характеристични данни и цената на оценката на риска от рецидив. Установено е, че Иванов не е имал престой в затворническото общежитие, през който да се приспособява и да се следи неговото държание, преди да бъде изведен на външния обект.

В тази връзка, комисията предлага да бъдат формирани дисциплинарни инспекции против 6 длъжностни лица, а точно: началника на пандиза в Ловеч и неговия заместител, началника на бранш „ Социална активност и възпитателна работа “ и обществения контрольор в затвора-Ловеч, както и против началника на общежитието„ Полигона “ и обществения контрольор там.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР