Комисионерът на Националната баскетболна асоциация (НБА) Адам Силвър заяви, че

...
Комисионерът на Националната баскетболна асоциация (НБА) Адам Силвър заяви, че
Коментари Харесай

НБА се притеснява от огромните загуби след скандала с Китай

Комисионерът на Националната баскетболна асоциация (НБА) Адам Силвър съобщи, че напрежението с Китай има големи финансови последствия за организацията. Според него НБА ще срещне " трагични " загуби в бъдеще поради обтегнатите връзки сред двете страни.

" Усетих, че сме постигнали голям прогрес във връзка с построяването на културен продан с китайския народ. И още веднъж скърбя, че доста от това беше изгубено. Дори не съм сигурен по какъв начин ще се развият нещата оттук насетне, само че финансовите последствия може да бъдат много трагични ", сподели Силвър.

Причина за напрежението стана туит на генералния управител на " Хюстън рокетс " Дарил Морей в поддръжка на протестиращите в Хонконг. По-късно комисионерът на НБА отбрани правото на Морей да показва персоналната си позиция.

Скандалът засегна турнето на НБА в Китай, а някои огромни спонсори от азиатската страна прекъснаха партньорството си с организацията. В резултат на напрежението Китай разгласи, че ще прекрати излъчването на срещите от НБА.

Китай е значим пазар за организацията, като страната носи по 4 милиарда $ годишно на НБА.

Силвър добави, че китайското държавно управление е поискало от него да уволни Морей след туита му. " Няма метод това да се случи. Шансът е нулев да бъде осъден ", съобщи комисионерът на НБА. Впоследствие от Китай отхвърлиха информацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР