Комисарят по правосъдието на Европейския съюз Дидие Рейндерс получи подкрепата

...
Комисарят по правосъдието на Европейския съюз Дидие Рейндерс получи подкрепата
Коментари Харесай

Дидие Рейндерс ще се кандидатира за ръководния пост в Съвета на Европа

Комисарят по правораздаването на Европейския съюз Дидие Рейндерс получи поддръжката на белгийското държавно управление, с цел да се кандидатира за поста общоприет секретар на Съвета на Европа, заяви " Политико ".


Рейндерс, който сега е представител на Белгия в Европейската комисия, по-рано изрази интерес да остане за още един мандат в Комисията, само че беше заставен да преразгледа опциите си, откакто Шарл Мишел, ръководителят на Европейския съвет, съобщи предишния уикенд, че ще се кандидатира като основен претендент на своята партия на изборите за Европейски парламент през юни. Мишел и Рейндерс са членове на партията " Реформаторско придвижване " в Белгия, дейна основно измежду френскоезичната и немскоезичната общественост.

Съветът на Европа със седалище в Страсбург, Франиця, е интернационална организация, която се занимава с правата на индивида и управлява авторитетния Европейски съд по правата на индивида. Организацията не е част от институциите на Европейския съюз, които включват Европейския съвет и Съвета на Европейски Съюз.

Настоящият общоприет секретар на Съвета на Европа е хърватският политик Мария Пейчинович Бурич, която стартира своя петгодишен мандат през 2019 година Рейндерс беше формален претендент за поста през 2019 година, само че загуби конкуренцията от хърватката.

Изборът за поста общоприет секретар на Съвета на Европа е плануван за юни, заяви чиновник по връзките на институцията.

Правителствата на страните членки би трябвало да предложат своите претенденти до края на днешния ден, а институцията ще прегледа кандидатурите в края на януари. През март претендентите ще се явят на събеседване с Комитета на министрите на Съвета на Европа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР