Комисарят по финансите Мареид Макгинес и финансовият министър Асен Василев

...
Комисарят по финансите Мареид Макгинес и финансовият министър Асен Василев
Коментари Харесай

Съвместна инспекция на Макгинес и Асен Василев на Капитан Андреево

Комисарят по финансите Мареид Макгинес и финансовият министър Асен Василев инспектираха работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " по отношение на регистриран растеж на импорт на артикули с допустима двойна приложимост.

Еврокомисарят по финансовите въпроси е в страната ни от през вчерашния ден. Днес е на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " дружно с Асен Василев, с цел да се увери по отношение на наложените наказания от Русия.

Финансовият министър Асен Василев заяви, че единствено за последния месец са засечени 4 случая с импорт на артикули с допустима двойна приложимост. Става въпрос за артикули, които влизат законно, само че които съгласно него, би трябвало да бъдат проследявани деликатно.

" Тук гледаме няколко неща. Основното е по какъв начин се извършват глобите, има доста сигнали от Европа за артикули с двойна приложимост, които минават през границата. Също по този начин, последните няколко години, извънредно огромно количество пари се засичат. За тази година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са иззети общо 26 млн. лева ", съобщи министърът на финансите Асен Василев.

" Моята роля при внедряването на глобите тук е да ревизирам, че се ползват. Всъщност точно страните членки имат тази отговорност. Ние имаме доста положително съдействие, в това число и с България от тази позиция. Но това, което мога да кажа е, че всякога когато ние усилваме дълбочината на глобите, Русия и другарските й страни съумяват да ги заобиколят ", сподели еврокомисарят по финансова непоклатимост Марейд Макгинес.

Еврокомисарят остана удовлетворена от това, което видя. Тя се срещна с инспекциите, по какъв начин се реализира контролът още на входа на стоките и обработката на документите.

Автор: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР