Комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване

...
Комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване
Коментари Харесай

Йоханес Хан обяви вероятната си оставка

Комисарят по европейска политика за съседство и договаряния за разширение Йоханес Хан разгласи за евентуалната си оставка, предава TACC, като напомня, че австриецът заема поста от 2014 година насам.
Съответното Хан съобщи на взаимна конференция със сръбския министър председател Ана Бърнабич в Белград. „ Вероятно ще напусна поста си, само че ще остана зает с района, каквато и да е идната ми работа. Надявам се, че бъдещият началник на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, ще работи по европейската вероятност на Западните Балкани “, цитира организацията думите на еврокомисаря.
Хан благодари на сръбските сътрудници за съдействието през последните години и даде обещание спомагателна поддръжка за Белград по пътя към Европейски Съюз. Отговаряйки на въпроса каква позиция ще заеме в новата Европейска комисия, политикът отговори: „ Бих желал да знам, само че не знам ". Според него до края на август ще се създадатсписъци на претендентите, въз основа на които бъдещият началник на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще образува новия си състав до 1 ноември „ в сходство с задачите си ", добавя организация Фокус.
Йоханес Хан е роден във Виена през 1957 година. Завършва Виенския университет, има докторска степен. От 2007 година до 2010 година той е федерален министър на науката и проучванията на Австрия, а от 2008 година до 2009 година е министър на правораздаването. През 2010-2014 година служи като еврокомисар по районната политика, от 2014 година - европейски комисар по разширението и политиката за съседство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР