Комисарят по болнична помощ в Германия Андреас Вестерфелхаус съветва семействата

...
Комисарят по болнична помощ в Германия Андреас Вестерфелхаус съветва семействата
Коментари Харесай

Съветват германците да празнуват Коледа „на смени“

Комисарят по болнична помощ в Германия Андреас Вестерфелхаус поучава фамилиите в страната си да честват Коледа „ на смени “, заяви Дойче веле.

Препоръката е, с цел да се понижи рискът от разпространяване на COVID-19.

В изявление пред Bild Вестерфелхаус разяснява, че – с цел да се избегне риск от разпространяване на заболяването – фамилиите да се събират с по-малко хора и да го вършат на няколко пъти - „ на смени “.

Тоест да честват по два пъти с другите хора.

„ Нестандартните времена изискват ексцентрични решения “, съобщи Вестерфелхаус. Домакинствата да се събират на няколко пъти, посъветва той, като разясни, че „ Подаръци могат да се разменят и на 28 декември, че и по-късно “.

В Германия подаръците нормално се разменят на 24 декември. Семействата имат традиция да споделят скромна вечеря в този ден (както и в България), а на идващия – 25 декември – се събират семействата и честват дружно.

Коледа е обичайно време за събиране на семействата, като централните елементи на огромните градове, площадите и някои обособени площи се трансформират в обичайни Коледни базари, познати към този момент по целия свят. В Германия обаче Коледните базари към този момент са анулирани тази година.

...

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР