Зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов може да бъде

...
Зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов може да бъде
Коментари Харесай

Юрист пред Lupa.bg: Калин Стоянов ли прати жандармеристи пред дома на ген. Атанасов?

Зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов може да бъде охраняван единствено и само от гардове на НСО, само че не и от жандармеристи, защото те са на специфичен режим. Това изясни пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.



Даниел Божилов

Жандармерията не прави охранителна активност на лица. Нейното въоръжение не служи за отбрана на политици, уточни юристът.

Той изброи дейностите, които прави дирекцията: реализира взаимна активност с основните и регионалните дирекции по запазване на публичния ред; оказва помощ за опазването на публичния ред при осъществяване на всеобщи мероприятия; оказва помощ за пресичането на терористични действия; взе участие в полицейски интервенции и взаимни интервенции с други държавни органи;  охранява  обекти и дипломатически представителства, спомага на други държавни органи или длъжностни лица, когато незаконно се пречи на тяхната активност.
 

„ На улицата, където живее ген. Атанасов, може да има полицейски автомобил. Но той се грижи за сигурността на региона, освен за политика. Калин Стоянов би трябвало да изясни какво прави жандармерията пред дома на генерала ”, изясни Даниел Божилов.



Съседи на водача на ДСБ настояват, че начело непрекъснато стои джип на жандармерията. Генералът си имал и негова защита от Министерство на вътрешните работи.



Той се снабди с гардове, откакто журналистът Христо Грозев разкри и подаде сигнал, че съветските служби под диктовката на Путин готвели убийството на Кирил Петков, Бойко Борисов и на самия него.

На вчерашната консултация с президента Румен Радев на " Дондуков " 2, Атанасов трагично попита Румен Радев за какво снайперисти пазят дома на Бойко Борисов. По-късно стана ясно, че става дума за чиновници на СОБТ. Нищо чудно да се окаже, че жандармерията, за която приказват съседи на зам.-председателя на Народно събрание, пази американското посолство, а не него самия. Както е известно той живее на ул. " Осий Кордобски ", пресечка на ул. „ Козяк ” 16.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР