Комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор

...
Комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор
Коментари Харесай

Уволненият заради акцията в Лясковец комисар Атанас Илков оглави ГД Национална полиция

Комисар Атанас Илков е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Главна дирекция " Национална полиция ". Досега поста се заемаше от основен комисар Станимир Станев, а Илков беше негов заместител.

До рокадата се стигна откакто Станимир Станев стана зам. основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

През 2014 година Илков ръководеше Групово дело " Криминална полиция ", само че беше освободен от Министерство на вътрешните работи след злощастната акция на баретите в Лясковец. Тогава при офанзивата на барикадиралия се в дома си Петко Петков почина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за битка с тероризма. Тогава Илков бе уволнен, само че апелира и завоюва делото. Така се върна в системата на Министерство на вътрешните работи като зам. шеф на полицията в Пловдив, която по-късно оглави. По-късно бе изместен като началник на униформените в Кърджали, а по-късно изместен на работа в Казанлък като началник на Центъра за специализация и професионална подготовка. Последно той бе заместник-директор на Главна дирекция " Национална полиция ".

Илков е следващият изтеглен от редиците на Министерство на вътрешните работи Пловдив топ служител на реда на по-висока позиция в София. Тенденцията хора под пагон под тепетата да стават огромни началници в Министерство на вътрешните работи се ускори изключително по време на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

По-рано Венелин Младенов, доскорошен началник на " Пътна полиция " в Пловдив, и началникът на бранш " Специализирани полицейски сили " при ОДМВР - Пловдив Радослав Начев бяха изтеглени на по-висока служба в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР