„Коментари? Съчки, мъчки. Няма такива работи.” С тези думи проф.

...
„Коментари? Съчки, мъчки. Няма такива работи.” С тези думи проф.
Коментари Харесай

Коментари? Съчки, мъчки?

„ Коментари? Съчки, мъчки. Няма такива работи.” С тези думи проф. Тодор Кантарджиев , шефът на Националния център по заразни и паразитни болестиq остави без коментар разликата в броя на новозаразените в Швеция и Дания – и двете северни и богати страни, които по друг метод са подходили към преодоляване на болестта.В Швеция, посочи проф. Тодор Кантарджиев, последвали „ доста теоретичен и демократичен принцип”, както бил споделил през вчерашния ден негов сътрудник.

И резултатът е, че за последното денонощие новозаболелите от Covid-19 в Швеция са 649 души, а в Дания – 65 души. Общият брой на заразилите се в Швеция е 32000 души, а в Дания – 11000 души.

В България за последното денонощие са открити 41 нови случая на коронавирусна зараза и с тях общият брой на инфектирани с Covid-19 става 2372- ма души.

Това разгласи още при започване на постоянния брифинг в Министерския съвет проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния действен щаб.

За последните 24 часа у нас са направени 1450 проби, само че проф. Кантарджиев акцентира, че множеството проучвания не водят автоматизирано до увеличение на броя на новооткритите инфектирани.

От новите 41 болни 11 души са настанени в болница.

Сред новоконстатираните случаи вършат усещане 17 души в Пазарджик - те са свързани със цех за произвеждане на авточасти. Вече са взети мерки– една част от служащите са в отпуска, следва да бъдат пуснати и тези, които са работили в последните дни. Ще бъде направена цялостна стерилизация и работният развой поетапно ще бъде възобновен.

Сред новоконстатираните случаи има и здравна сестра от Кнежа и с нея общият брой на инфектирани медицински лица става 249 души. По този мотив проф. Кантарджиев обърна внимание, че на уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания е качена презентация по какъв начин се поставя и смъква предпазен костюм и предизвести, че при невнимателно събличане рискът от заразяване е максимален висок.

За последното денонощие са излекувани 42-ма души, като с тях общия брой на преболедувалите Covid-19 става 769 души.

Починалите за последното денонощие са петима души: мъж на 67 година и жена на 67 година от Пазарджик, мъж на 78 година, настанен в „ Пирогов”, жена на 51 година от Стара Загора и мъж на 88 година в Ямбол.

„ У нас се приказва, че смъртността е дребна, тъй като нямаме доста възрастни хора, които да са над 90-годишна възраст. На тези хора ще кажа следното: До огромна степен тежестта на тази зараза зависи от две аргументи – от броя на вирусите , с които си се заразил и от броя на рецепторите в органите ти, за които вирусът ще се залови. При децата тези рецептори са малко и за това при тях съвсем няма демонстрация на вирусното заболяване, а при над 75-годишните рецепторите понижават. За това сме доста щастливи, че 100-годишните карат по-леко болестта, тъй като нямат рецептори в органите на дихателната система. Така че дребното смъртни случаи у нас се дължат на напълно друга причина. И дано продължим с това, което правихме до момента и с нас да е Господ и природата” – прикани проф. Кантарджиев.

Той уточни и че зад сухите числа на „ информбюрото”, както наричали някои Националния действен щаб, стои всеотдайният и денонощен труд на лекари, сестри, санитари, лаборанти, на над 1000 души от РЗИ. По мотив лабораториите проф. Кантарджиев обърна внимание, че в тях се прави общият комплекс проучвания, който включва и ранното разкриване на новозаболели. Така се заобикалят „ грешките, които направиха нашите сътрудници от западна Европа - позволиха в лечебните заведения си доста случаи”, разяснява проф. Кантарджиев. Той още веднъж разгласи, че в Центъра по заразни и паразитни заболявания са замислили огромно изследване, което да открие какъв е тъкмо видът на ковид в нашата страна, тъй като той мутира. Проф. Кантарджиев добави, че постоянно е твърдял, че вирусът се променя, предавайки се от човек на човек и „ всеки ден не споделя тъкмо обратното”, визирайки свои сътрудници.

Данните, които показа за разпространяването на Covid-19 по света бяха следните:

В интернационален мащаб общият брой на инфектираните е 5138000 души. Новите случаи за последното денонощие са 55575 инфектирани. В Съединените щати общият брой на инфектираните е 1602000 души, като единствено за последните 24 часа са регистрирани 9700 болни и 531 жертви. В Русия новооткритите са 8849 души, жертвите за денонощието са 127 души, а общият брой инфектирани е 317000 души. В Бразилия общият брой случаи е 296000 души, новозаразените са 2600 души, жертвите – единствено за последното денонощие - са 254 души. Във Англия общият брой на случаите е 250000 души, като за денонощието са регистрирани 2615 новозаразени. В Италия общият брой на инфектираните е 228000 души, а новите са 642 души. В Германия новорегистрираните с Covid-19 са 339 души, а умрелите за денонощието са трима души. В Белгия общият брой инфектирани е 56235 души, а новооткритите случаи на коронавирусна зараза са 252-ма души.

На Балканите :

В Турция общият брой на случаите е 153000 души, новозаболелите са 960 души; в Румъния общо случаите са 17385 души, новозаразените са 198 души; в Сърбия случаите са общо 10900 души, а новозаразените са 86 души; в Гърция общият брой на случаите е 2800 души, като новоконстатираните случаи на коронавирусна зараза са при трима души. В Северна Македония общият брой на случаите е 1898 души, като там за последното денонощие са регистрирани 40 нови случая на коронавирусна зараза.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР