Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски

...
Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски
Коментари Харесай

Проф. Вл. Чуков за novini.bg: Какво се случи на срещата на Вл. Путин и принц бин Салман

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, прочут арабист, академични учител и академик в региона на политиката на Близкия Изток и исляма.

Саудитските обществени медии слагат акцент върху забавен миг от диалога сред принца-престолонаследник Мохамед бин Салман и съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, по време на късото посещаване на втория в Рияд. 



По време на встъплението си Путин сподели: " Нашите връзки със Саудитска Арабия са от към 100 години, когато тя получи своята самостоятелност ". Тогава младият саудитски министър - ръководител го прекъсна и съобщи: " Ваше превъзходителство дано Ви поправя, Саудитска Арабия в никакъв случай не е получавала своята самостоятелност, а своето обединяване. Тя в никакъв случай не е била колония в своята история. "

Не е ясно дали справките, които са дали съветските специалисти да чете на Путин, са с неверна информация или пък е бил лапсус.

Така или другояче по реакцията на Мохамед бин Салман се почувства едно неприятно неспокойствие, което е обяснимо за човек, който след кончината на своя татко крал Салман, като се изключи че ще стане монарх на Саудитска Арабия ще придобие и купата " страж на двете светини ". 

Авторите на постингите в обществените медии изясняват тази реакция на формален Рияд с

инстинктивното приравняване от страна на Русия на Саудитска Арабия с останалите страни от Персийския залив.

Последните през 60-те и 70-те години ХХ век получават своята самостоятелност от Англия и също по този начин се радват на стопански и обществен разцвет, с помощта на откритите големи нефтени находища. Саудитска Арабия неведнъж е подчертавала, че тя радикално се разграничава от Катар и ОАЕ, откъдето съветският президент пристигна, след късото си посещаване в Абу Даби.

Съвсем дипломатично Мохамед бин Салман загатна, че виновността е на  преводача. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР