Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски

...
Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски
Коментари Харесай

Дали Луганск и Донецк ще имат същата съдба като Крим - да станат част от Руската федерация?!

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, прочут арабист, академични учител и академик в региона на политиката на Близкия Изток и исляма. Коментарът му през днешния ден е по тази причина по какъв начин една страна и една непризната организация поддържат решението на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за признаването на Донец и Луганск – Сирия и йеменските бунтовници хути.



Вчера Дамаск разгласи поддръжката си за решението на съветския президент Владимир Путин

да признае " независимостта " на украинските райони Донецк и Луганск, които се управляват от проруските сепаратисти, оповестява сирийската осведомителна организация САНА.
В своята декларация президентството дава да се разбере, че позицията му във връзка с районите Луганск и Донецк е била оповестена още преди към два месеца. Това е станало по време на посещаване на съветска парламентарна делегация в Дамаск. Тя е била ръководена от Дмитрий Саблин, народен представител в съветската Дума и включваща в състава си представители на сепаратистките „ републики “. Наблюдатели прибавят, че още тогава се е схванало за проектите на Москва във връзка с Донецк и Луганск. По време на визитата е било контрактувано и основаването на специфични връзки сред двете страни. Както означи външният министър Фейсал Микдад, „ Сирия към този момент развива търговски връзки с двете страни “.



Не е ясно към този момент по какъв начин тъкмо ще бъдат структурирани връзки сред Дамаск и украинските сепаратисти. Вероятно те ще бъдат част от към този момент откритите и активизирани връзки сред Сирия и окупиран Крим /както и непризнатата република Абхазия, отцепена от Грузия/. Ако това стане, е допустимо двете „ републики “ и Крим да се трансфорат в един стопански район. Остава въпросът дали ще бъде „ отхапан “ кулоар сред двете „ републики “ и Крим, тъй че пристанището в Севастопол да бъде превърнато в експортна точка на продукцията на промишлените предприятия в Донбас. Ако бъдат канализирани сходен вид връзки,

може би Луганск и Донецк ще имат същата орис като Крим, а точно да се трансфорат в част от Руската федерация.

На този стадий се чака решението на съветското Министерство на външните работи в какви граници ще бъдат приети двете сепаратистки „ републики “. Територията, която управляват сепаратистите не дава отговор на административните граници на областите Донецк и Луганск в границите на украинската страна. Тя е по-малка, защото част от нея остана под властта на Киев.



Очевидно е, че Сирия е част от дългата фронтова линия, която построи Москва на украинския фронт. Той стартира от Беларус /съвсем неотдавна Русия изпрати в Сирия беларуски боен контингент, за което писа the Foreign Insider/, минава през Донецк и Луганск, след това през Крим и най-после доближи до Сирия. Преди седмица на посещаване в Хмеймим и Дамаск беше съветският боен министър Сергей Шойгу. Вчера се чакаше същото да направи и неговият сътрудник, само че той беше видян на съвещанието на Съвета за национална сигурност на Руската федерация.   

Запознати припомнят, че до момента в който текат военни учения на трите фронта,

заобиколили Украйна, към 50 съветски военни кораби правиха военни маневри в сирийски води, по-специално наоколо до ВМС-база в Тартус.

В същото време членът на управлението на йеменските, проирански бунтовници Мохамед Али Хути, които управляват столицата на Йемен-Сана, написа в туитер, че неговото „ държавно управление “ поддържа решението на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да признае независимостта на Донецк и Луганск.

Паралелно с това правилният на Москва чеченски водач Рамзан Кадиров, чиито бойци водят война дружно с съветските бойци както в Сирия, по този начин и в Украйна шумно съобщи своята поддръжка за акта на Путин.    
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР