Коментар на Костадин Костадинов, председател на ПП „Възраждане”, бивш зам.-председател

...
Коментар на Костадин Костадинов, председател на ПП „Възраждане”, бивш зам.-председател
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Партиите ни отвратиха от политиката

Коментар на Костадин Костадинов, ръководител на Политическа партия „ Възраждане”, някогашен зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация във връзка на заканите на Веселин Марешки и „ Воля” на изоставен Народното събрание. Партията, която Костадинов основа след разлъката си с воеводите, е единствената извънпарламентарна организация, която мина еднопроцентовата преграда и получи право на партийна дотация от над 1 600 000 лв.. Парите бяха обещани за дарения на нуждаещи се организации и хора. Костадинов води правосъдно дело против водача на Воля за породена лека телесна щета през 2014 година

„ В държанието на Марешки не виждам нищо необичайно. Всеки, който следи неговите политически дейности още от 2003 година, когато за първи път се кандидатира за общински консултант във Варна, демонстрира, че неговите решения постоянно имат една единствена логичност и тя е икономическата полза. От години Марешки не взема решенията си независимо. Спомням си през 2011 година, когато отиде на балотаж с Кирил Йорданов /бивш кмет на Варна 4 мандата от 1999 година до 2013 г./ и загуби, а след това ненадейно се оказа началник на ФК Локомотив „ Пловдив”!

Само в границите на няколко часа през вчерашния ден лъсна неналичието на политически разсъдък у Веселин Марешки – тъкмо съобщи, че напуща Народното събрание и часове по-късно се отхвърли.

Според мен ръководството към този момент губи устоите си и по тази причина се случва всичко това. Съвсем обособен въпрос е, че Българска социалистическа партия и Воля изрично нямат капацитет да сформират свое ръководство и да управляват страната. Представяте ли си Воля какъв капацитет има! /следва плевел смях/.

Политическите партии, които сега са в Народното събрание, са изцяло изчерпани и нямат капацитет да сформират последващо ръководство. Ако опозицията действително искаше да смъкна сегашната власт, до момента имаше стотици благоприятни условия по тази причина. Всички партии от статуквото са компании и паравани, зад които стоят непознати посолства и ползи. Хората в България намразиха партиите, поради настоящето политическо състояние. Това, несъмнено, е малко детско, защото да намразиш партия е все едно да мразиш колата, която прави злополука, а не лидерът, който е същинският провинен. На множеството българи им се гади към този момент от политика. А това води до обстановката – колкото повече не гласоподават отвратените, толкоз повече шансове да ръководят имат отвратителните.

Марешки направи този цирк под външна диктовка, той не приказва и работи в никакъв случай независимо. А пък това, че промени името на партията си в края на януари т.г. на „ Воля - български родолюбци”, е ужасяващ цинизъм. Да поканиш в обединението си Касим Дал и да я именуваш „ български родолюбци”, е равнозначно на това да поканиш за съюз Владо Кузов и да го наречеш „ обединени педагози”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР