Коментар на италианския вицепремиер Матео Салвини, който е министър на

...
Коментар на италианския вицепремиер Матео Салвини, който е министър на
Коментари Харесай

Коментар на Матео Салвини породи полемика в  социалните мрежи

Коментар на италианския вицепремиер Матео Салвини, който е министър на вътрешните работи и водач на крайнодясната и антимигрантска партия Лига по адрес на изпълнителя на песента "Пари ", спечелила фестивала в Сан Ремо, породи дискусия в Италия, съобщи Франс прес.

Веднага откакто стана ясно, че артистът Мамуд, чиято майка е италианка, а татко египтянин, печели огромната премия на феста с ария, в която се долавят ориенталски претекстове, в туитър Салвини написа: "Мамуд...уф...Най-хубавата италианска ария?!? Аз бих избрал Ултимо, а вие какво мислите? ". Във втората част на коментара си той визираше артиста, останал на второ място.

#Mahmood............... mah............
La canzone italiana più bella?!?
Io avrei scelto #Ultimo, voi che dite?? #Sanremo2019 pic.twitter.com/jpflaSLF7c
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) 10 февруари 2019 година
Това провокира проливен дъжд от рецензии против Салвини в обществените мрежи. Самият Мамуд, чието цялостно име е Алесандро Мамуд, отговори на вицепремиера, че е 100 % италианец.

La Isoardi glielo appoggia pianissimo a Salvini#mahmood #Sanremo2019 #Salvini pic.twitter.com/hprjnnV8Sn
— mariachiara bizzaro (@mchiarissima) 10 февруари 2019 година
Някои консуматори на интернет предложиха на Салвини да вземе хапче срещу киселини и по този начин гневът ще му мине. Други му предложиха да похапне през днешния ден кус-кус, а трети напряко публикуваха под туита му емотикони с неприлични жестове.

#Mahmood vince #Sanremo2019. Reaction

cc @matteosalvinimi #Salvini #Soldi #Ultimo pic.twitter.com/sCXyfdHPfg
— nonleggerlo (@nonleggerlo) 10 февруари 2019 година
Бившата половинка на Салвини - телевизионната звезда Елиза Изоарди, пък приветства успеха на Мамуд на фестивала, като я назова "илюстрация, че срещата на разнообразни култури поражда хубост ". Критици на Салвини му предложиха да се поучи от нейното изявление.

Мамуд породи нощес изненада на фестивала в Сан Ремо, защото завоюва единствено 14 % от гласовете от телевота, само че журито му гласоподава доверие и по този начин той победи, напомня Франс прес. Повечето фенове (46 процента) поддържаха артиста Ултимо, за който пишеше Салвини в туита си. След вота на журито обаче Ултимо, чието същинско име е Николо Морикони, остана на второ място с песента си "Твоите особености ", следван от триото Ил Воло с песента "Музика, която остава ".

След изненадващата победа на Мамуд, в обществените мрежи се появиха и мнения, че имало операции в резултатите и че някои "просто е наложил спечелилия ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР