Коментар на Илиян Василев във Facebook Не е само, че

...
Коментар на Илиян Василев във Facebook Не е само, че
Коментари Харесай

Илиян Василев: Младежкото ГЕРБ са истинските преторианци на режима

Коментар на Илиян Василев във Фейсбук

Не е единствено, че Борисов не обичал младите, тъй като не го обичали. Той си има млади, които го обичат - тези от младежкото ГЕРБ, които бързо са се приспособили към опциите да прогресират и станат богати, даже някои от тях милионери, на 30 години с целуване на ръка на Вожда.
Другият път, трънливият не е за тях. Асансьорът на властта в корумпираната страна ги изтласква там " горе ", там където има поръчки, дотации, постове. Без труд, без обучение, без подготовка. Богати и послушни. Не се заблуждавайте, те са същинските преторианци на режима, тъй като концепцията, че ще останат без достъп до лесни бюджетни пари ги трансформира в мутри, подготвени на всякакво закононарушение.

Проблемът на тази психопатология при Борисов е, че той към този момент е режим на окопна война, оцеляване без оглед на следствията в дълготраен аспект за българската нация и държавност. Освен младите, той презира и предприемчивите, освен и толкоз огромните предприемачи, само че и тези които остават прави и самостоятелни, доста от които стачкуват и не преклоняват глава и желаят промяната му. Средната класа е бодил в очите му, дребния бизнес опасност. Именно за това не подхваща и ограничения за тяхното избавление и остава Ковидкризата и суматохата да ги довърши и изпрати с протегната ръка към него.

В същото време демонстративно усилва заплатите на държавни чиновници, и то по време на чума, освен за обезпечи полицията и жандармерията, които го пазят от националната обич и гласове за изборите, само че и с цел да показва презрението си към частния бизнес. Ако не банкрутира под ударите на синергията сред другите рецесии - икономическа, здравна и обществена, то най-малко огромна част свива коланите и понижава заплатите. Така пропастта сред " сигурния " и " рентабилен " държавен и рисковия частен бизнес, оставен на произвола на ориста, се усилва. И то във време в което той като дойна крава на бюджета е точно последния и продължава да генерира доходи в бюджета и по-високи заплати, повече пари за крадене и корупция. Ако може да го натовари с непотребни административни разноски ще го натовари, в случай че може да не му ги спести посредством електронни услуги и понижаване на налозите, също. Сега е точно време за понижаване на налозите, изключително на Данък добавена стойност на 15 %, като мярка за всички.

Елементарна взаимност и здрав фискален разсъдък в тези времена е да се замразяват даже свият всички заплати на бюджетниците, до един. Изключение единствено по отношение на ексклузивен труд - само че за това няма потребност от решения, той и по този начин се заплаща.
Този пост е моят израз на почит и реверанс към всички мои сътрудници, милионите в частния бранш върху които се крепи България, в директен и метафоричен смисъл. Пряк поради материалните измерения, метафоричен поради това че поддържат независимостта на духа в българското обществото.

Поклон и към работещите в държавния бранш и държавните предприятия, които схващат, че в такива времена е неприлично да бъдат подкупвани с пари, които по-късно стават наш общ взаимен дълг. Ако се съгласим с Борисовото делене на две Българии - едната, с по-високи доходи посредством пари на назаем от всички, и друга която не смогва да оцелее, на следващия ден няма да можем да ги съберем.

Борисов умишлено разделя нацията, на млади и не толкоз млади, на привилегировани и презрени, на олигарси и частни предприемачи - НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ.

Разделението ни прави по уязвими към тяхната корупция и изгода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР