Kомедията на Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан Всичко навсякъде наведнъж

...
Kомедията на Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан Всичко навсякъде наведнъж
Коментари Харесай

Седем статуетки Оскар за Всичко навсякъде наведнъж, филмът Навални спечели за документален

Kомедията на Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан " Всичко на всички места едновременно " завоюва 7 статуетки на 95-те награди " Оскар " , а филмът за най-известния опозиционен водач в Русия Алексей Навални , с присъединяване на Христо Грозев завоюва премията за най-хубав документален филм.

Абсурдистката комедия " Всичко на всички места едновременно " беше отличен в категориите за най-хубав филм, режисьор, водеща женска роля, поддържаща женска и мъжка роля , автентичен сюжет и монтаж. Мишел Йео взе " Оскар " за най-хубава основна женска роля за осъществяването си във кино лентата и стана първата азиатска актриса с оценката.

„ Мечтите се сбъдват. И, дами, не позволявайте да ви споделят, че към този момент не сте в разцвета си! “, сподели 60-годишната Йео на церемонията.

Останалите номинирани за най-хубав филм на американската Академия за кинематографично изкуство бяха " На Западния фронт нищо ново ", " Аватар: Природата на водата ", " Баншите от Инишерин ", " Елвис ", " Семейство Фейбълман ", " Тар " ( " Лидия Тар " ), " Топ Гън: Маверик ", " Идиотският триъгълник " и " Жените приказват ".
Награда за " политическите пандизчии по света "
На политическите пандизчии по света посвети премията си режисьорът на документалния филм за отравянето на Навални Даниел Роър . Филмът, в който взе участие българският публицист Христо Грозев, разказва политическия напредък на Алексей Навални, опита за ликвидиране, от който той едвам оцелява, и последвалото му отнемане от независимост.

" Лидерът на съветската съпротива, остава арестуван в изолатор поради това, което назовава - желая да се уверя, че изтъквам думите му вярно - несправедливата нападателна война на Владимир Путин в Украйна ", сподели Роър при приемането на премията.

През август 2020 година Навални беше токсичен с нервнопаралитично вещество от групата на " Новичок ". Документалният филм е сниман, до момента в който той се възвръща в Берлин. Навални подозира, че Кремъл е виновен за отравянето и дружно с Христо Грозев и съветската активистка Мария Певчих го потвърждават посредством поредност следствия, показани във кино лентата.
 Създателите на
Алексей Навални е задържан при завръщането си в Русия след тежкото отравяне. През март предходната година той е наказан на девет години наказателна колония по обвинявания в машинация, които съгласно него са скалъпени.

" Съпругът ми е в пандиза единствено тъй като е споделил истината. Съпругът ми е в пандиза единствено тъй като пази демокрацията ", сподели брачната половинка на дисидента Юлия, която участва на церемонията дружно с двете им деца и се качи на сцената.

Премиерата на " Навални " беше на филмовия фестивал " Сънданс " през януари 2022 година Той завоюва премията за най-хубав документален филм на предишния месец.
Първи " Оскар " за Джейми Лий Къртис и за Брендън Фрейзър
Най-добра актриса в поддържаща роля завоюва 64-годишната Джейми Лий Къртис за осъществяването си във " Всичко на всички места едновременно ". Това е първи " Оскар " от първа номинация за Къртис за 45-годишната й кариера в Холивуд.

Първия си " Оскар " завоюва и Брендън Фрейзър - за водеща мъжка роля за осъществяването му в " Китът ".

" Това е най-изискващият филм, в който съм играл. За мен Чарли е най-големият воин, в който имах шанса да се превъплътя. Има извънреден кураж да се отбрани и да види положителното у другите. Надявам се филмът да промени мнението на хората ", сподели Фрейзър, който се завръща в киното след 12-годишна пауза.

Военната драма " На Западния фронт нищо ново " по едноименния разказ на Ерих Мария Ремарк, завоюва статуетки за най-хубава кинематография, най-хубав задграничен филм и най-хубав саундтрак.
 Джейми Лий Къртис
Българско присъединяване има в екипа на индийския филм " Да танцуваме " , отличен с премия за най-хубава ария. Тодор Лазаров, с изключение на в основаването на творбата, е съдействал и за фотоси в България, заяви БНР.

Очаквано ​ " Аватар: Природата на водата " завоюва в категорията на най-хубави образни резултати.

Изненадващо филмите " Баншите от Инишерин " на Мартин Макдона и " Семейство Фейбълман " на Стивън Спилбърг не завоюваха нито една премия.

Водещ на шоуто за трети път беше комикът Джими Кимъл , а измежду най-коментираните въпроси на премиите беше замяната на обичайния червен килим с килим в цвят шампанско, което се случва за първи път от 62 години.
Списък на спечелилите във всички категории:
Най-добър филм - " Всичко на всички места едновременно "

Най-добър режисьор - Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт за " Всичко на всички места едновременно "

Най-добър артист - Брендън Фрейзър за " Китът "

Най-добра актриса - Мишел Йео за " Всичко на всички места едновременно "

Най-добър артист в поддържаща роля - Ки Хи Куан (известен още и като Джонатан Ки Куан) за " Всичко на всички места едновременно "

Най-добра актриса в поддържаща роля - Джейми Лий Къртис за " Всичко на всички места едновременно "

Най-добър интернационален филм - " На Западния фронт нищо ново " (Германия)

Най-добър анимационен филм - " Пинокио на Гийермо дел Торо "

Оригинален сюжет - Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт за " Всичко на всички места едновременно "

Адаптиран сюжет - Сара Поли за " Жените приказват "

Визуални резултати - " Аватар: Природата на водата "

Оригинална музика - Фолкер Бертелман за " На Западния фронт нищо ново "

Песен от филм - " Naatu Naatu " от индийския епос " RRR ", музика М.М. Кееравани, текста Чардрабоуз

Най-добър документален филм - " Навални "

Операторско майсторство - Джеймс Френд за " На Западния фронт нищо ново "

Костюми - Рут Картър за " Черната пантера: Уаканда вечно "

Късометражен анимационен филм - " Момчето, къртицата, лисицата и конят "

Късометражен игрален филм - " Ирландско прощаване "

Монтаж - " Всичко на всички места едновременно "

Звук - " Топ Гън: Маверик "

Дизайн на продукция - " На Западния фронт нищо ново "

Грим и прически - " Китът ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР