Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ 2021 е първо

...
Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ 2021 е първо
Коментари Харесай

Комедиен европейски филмов фестивал КЕФФ до 11 юли в Пловдив

Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ 2021 е първо издание на неповторим по рода си интернационален кинофестивал, който се организира от 4-ти до 11-и юли в Лятно кино „ Орфей “ и Lucky – Дом на киното в Пловдив.

В спортната си стратегия фестивалът ще показа най-високите европейски постижения в най-гледания кино род, продуцирани през последната година. Заглавия от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България ще бъдат оценени от петчленно интернационално жури, което ще отлъчи награди за най-хубав филм, най-хубав режисьор, и най-хубави реализатори на мъжка и женска роля.

В спортната стратегия ще вземат участие 7 пълнометражни кино лентата, а съпътстващата ще показа още 8 заглавия, чиито прожекции ще бъдат осъществени в границите на 8 фестивални дни. Вотът на феновете ще дефинира Наградата на публиката на Първото издание на КЕФФ – Пловдив 2021.

Покана да бъде част от журито на КЕФФ прие Фатима Джумер (Франция) – един от главните мотори на „ Европа Синемас “ - организация на самостоятелните кина, която включва 2800 киносалона в 43 страни. В листата на нейните достижения са Европейските кино награди през 2017 година в Букурещ, премията Lux, предавана по едно и също време в 10 страни, и организация на редица кинолаборатории в цяла Европа.

Към журито се причислява и Биляна Първанович (Сърбия) - продуцент на игрални филми, телевизионни стратегии, документални филми и интернационалните копродукции, доста от които носители на влиятелни награди. Пловдивската аудитория я познава от срещата си с нея на премиерата на кино лентата „ Парад “ на София Филм Фест в Пловдив.

Богдан Крачун (Сърбия) е част от компанията Libra Film и взе участие интензивно в организирането на Transilvania Internional Film Fesval в Клуж, Румъния.

Представителите на България в журито са актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев – лица в едни от най-успешните заглавия от комедийния род в последните десетилетия и одобрени експерти и уважавани имена в театралните и киносреди.

Проектът Комедиен европейски кино фестивал е част от стратегия „ Нaследство “ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Интервю на Людмила Железова с Мая Бежанска в предаването " Нещо повече " по " Хоризонт " можете да чуете от звуковия файл. 

За предизвикването, любознанието и сложната задача да се направи качествена комедия Паолина Комсалова от Радио Пловдив беседва с Малин Кръстев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР