Комбинация от кулинарни експерти събра МЕТРО България в журито на

...
Комбинация от кулинарни експерти събра МЕТРО България в журито на
Коментари Харесай

Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков търсят най-добрата модерна българска рецепта

Комбинация от кулинарни специалисти събра МЕТРО България в журито на кулинарния конкурс. Към приетите началник готвачи Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков се причисляват кулинарният блогър и създател на предписания Сандра Алексиева и световноизвестният кулинарен фотограф Илиан Илиев. Разнообразният професионален профил на журито допуска и оценяването на кандидатурите да бъде по голям брой критерии, измежду които усет, креативност и презентация на ястието.



Задължително изискване за присъединяване в състезанието е ястието да съдържа най-малко 2 от обичайните български артикули – розов домат, кромид лук и смилянски боб, да се подготвя за по-малко от 45 минути и за изработката му да е нужно единствено общоприетоо кухненско съоръжение. Кандидатите могат да изпращат своите предписания и фотоси на приготвеното ядене до 27 август в това число на или на адрес.



Журито ще избере четирите най-хубави предписания, които да бъдат показани на финала на състезанието на 12 септември по време на годишното събитие на МЕТРО България „ Фестивал на розовия домат “. По време на финалите участниците ще би трябвало да подготвят онлайн пред журито своите ястия, а рецептата-победител ще стане част от менюто на ресторанта на един от най-успешните началник готвачи у нас – Moments by Andre Tokev.

Кулинарният конкурс „ Вкусът от предишното през днешния ден “ е част от огромната самодейност на компанията „ Отгледано с грижа в България “, която цели да поддържа българските земеделци и родното произвеждане. Инициативата обгръща над 430 типа местни продукта, доставени от над 300 земеделци и дребни хранителни предприятия непосредствено до 11-те магазина на компанията в цялата страна. Асортиментът на програмата включва както пресни плодове и зеленчуци, по този начин и млечни артикули, месо и мед. По този метод МЕТРО България се стреми да съкрати дистанцията на пресните български аграрни артикули от полето до трапезата.



Кулминацията на програмата и тази година ще бъде „ Фестивалът на Розовия домат “, който се организира в София при започване на есента и дава опция на локалните земеделци да доближат непосредствено до потребителите и да презентират артикули лично произвеждане. Фестивалът ще се организира на 12 септември в Княжеската градина, където посетителите ще имат опцията да открият както аграрни артикули непосредствено от производители, по този начин и да се насладят на особено брънч меню от едни от водещите заведения за хранене в страната, да научат скъпи препоръки за природосъобразен метод на живот и да проследят онлайн финала на кулинарния конкурс „ Вкусът от предишното през днешния ден “. 
 6 български пивоварни с екзотични усети и истински имена влизат в конкуренция за World Beer Awards 2021 6 български пивоварни с екзотични усети и истински имена влизат в конкуренция за World Beer Awards 2021
МЕТРО България поддържа шест български крафт пивоварни за присъединяване им на World Beer Awards 2021 (Световните награди за бира 2021). Тов...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР