Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка,

...
Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка,
Коментари Харесай

Главнокомандващият германските ВМС подаде оставка

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, откакто беше подложен на рецензии, тъй като съобщи, че Владимир Путин желае почитание и Киев в никакъв случай няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на международните организации.

"Поисках от министърката на защитата Кристине Ламбрехт да ме освободи неотложно от заеманата служба ", се споделя в изказване на вицеадмирала. Министърката одобри настояването. Освен това вицеадмиралът беше нарекъл нелепост концепцията, че Русия желае да навлезе в Украйна. "Това, което Путин желае, е да бъде почитан ", съобщи военният във видеозапис, популяризиран в интернет, който беше сниман на среща на група за разбори, провела се в петък в Делхи. "Лесно е да му се даде уважението, което желае и което евентуално заслужава ", добави Шьонбах. Той дефинира като нелепост концепцията, че Русия желае да стартира инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като назова изявленията си недомислени. "Това беше явно неточност ", добави той в Туитър. Но в изказване по-късно вечерта той изясни, че е подал оставка, "за да не нанесе спомагателни вреди на немския флот и изключително на Федерална република Германия ". Следобед немският дипломат в Киев беше свикан във външното министерство във връзка изказването на генерала, което украинските управляващи окачествиха като "напълно недопустимо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР