Командващият сухопътните сили на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Олександър Павлюк

...
Командващият сухопътните сили на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Олександър Павлюк
Коментари Харесай

Украински генерал апелира сънародниците си да не бягат от мобилизация

Командващият сухопътните сили на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Олександър Павлюк в понеделник в просторно и прочувствено послание в обществените мрежи прикани сънародниците си да загърбят враждебността към военните комисари и да не бягат от мобилизацията , цитира думите му Би Би Си.

" Колкото и помощ да получаваме, колкото и оръжия да имаме, нямаме задоволително хора ! Оборудването не се движи независимо, оръжието не стреля независимо и дронът не лети самичък. Подразделенията би трябвало да се обновяват " - написа генерал-лейтенант Павлюк.

Той упреква съветската агитация, че е предиздвикала доста украинци да повярват, че мобилизацията е неправда и нарушение на правата, а не остра нужда от отбрана на страната.

" Разбирам желанието на хората да живеят спокоен живот, да пътуват, да градят кариера. Но има справедлива действителност - Русия отхвърля правото ни на битие. Врагът схваща единствено езика на силата. Трябва да го изгоним от нашата земя. Ако не го създадем, няма да има спокоен живот, никакви права и свободи. Погледнете самата Русия, краткотрайно окупираните територии, " декларира прочувствено Павлюк

" Как обществото разреши на хората да се опасяват от военните и да си разрешат да ги наскърбяват? - пита сънародниците си военачалник Павлюк. - Днес по-голямата част от чиновниците на TЦК (териториални центрове за набиране на личен състав, някогашни военни служби за регистрация и регистриране - Би Би Си) са вчерашни воини, на които всички се възхищаваха и се гордееха. Какво стана? Защо през днешния ден се крият от тях, за какво си разрешават да ги презират, стартират преследвания и даже боеве? Недопустимо е! ".

Командирът на сухопътните сили на украинските въоръжени сили, наред с други неща, убеждава съгражданите, че украинската войска е внедрила солидна система за образование на новобранци и че никой не стига на фронта без едномесечно образование.

" Затова приканвам украинците да загърбят страстите си и да не се поддават на провокации. Трябва да разберем, че никой няма да може да остане настрани. Защото ориста на страната, ориста на нацията ни е заложена на карта. Русия няма да остави никого на мира: нито тези, които се скриха, нито тези, които предадоха Украйна, " приключва Павлюк.
 Генерал Сирски: Украйна се нуждае от по-малко бойци от плануваното
Генерал Сирски: Украйна се нуждае от по-малко бойци от плануваното

Той акцентира значимостта на тиловото обезпечаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР