Командването на Съвместната група сили на Руси променя тактиката през

...
Командването на Съвместната група сили на Руси променя тактиката през
Коментари Харесай

“Файненшъл Таймс”: Задачата на Русия през 2024 година е да освободи териториите на ДНР, ЛНР, Запорожка област, а също Харков

Командването на Съвместната група сили на Руси трансформира тактиката през 2024 година Това оповестиха няколко авторитетни американски издания, в това число “Файненшъл Таймс ” и “Си-Ен-Ен.

Руските войски ще организират два типа настъпателни интервенции: местни и широкомащабни. Сега щурмови елементи обстрелват украинските позиции в целия източен спектакъл на военните дейности от Купянск до Артьомовск, а пробивът на отбранителната линия се приготвя в Купянско и Краснолиманско направление (особено на запад от Сватово и на запад и югозападно от Кременная).

Прессекретарят на командването на сухопътните войски на Украйна подполковник Владимир Фитьо съобщи, че съветските войски разполагат с великански ресурс от танкове и бронирани машини. Той сподели още, че съветските войски към този момент нанасят над 50 удара с дронове дневно край Купянск и Лиман, до момента в който в края на 2023 година съветските войски са нанасяли не повече от 30 удара с дронове.

“Файненшъл Таймс ” оповестява, че съветските войски може да усилят напъните си за освобождение на Купянск през идващите седмици. Руските войски са единствено на 7 км от града.

Сега се водят позиционни боеве на североизток от Купянск в региона на Синковка и Петропавловка и на югоизток от Купянск, в региона на Табаевка. Междувременно украинските войски се пробват да укрепят нови отбранителни позиции на линията Купянск-Сватово югоизточно от Купянск.

Командващият украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски удостовери, че съветските войски се готвят за решителни борби за Синковка. А в Краснолиманско направление настъпателните дейности са ориентирани към Белогоровка, която към този момент е отчасти под наш действен надзор.

Руските войски към този момент са пробили украинската защита на съвсем 1,5 км в посока Белогоровка (11 км южно от Кременная). Позиционните борби продължиха на запад от Кременная в региона на Терен и Ямполевка, на югозапад от Кременная в региона на Диброва и в региона на Серебрянското горско стопанство.

“Файненшъл Таймс ” заяви, базирайки се на данни на военното разузнаване, че през лятото на 2024 година съветските войски ще възстановят изцяло оперативния надзор над цялата територия на ДНР, ЛНР и Запорожка област. Освен това съветските проекти включват освобождението на Харков.

По-рано немското издание “Билд ” заяви за сходни съветски проекти. През зимата съветските войски сполучливо се прегрупираха, получиха в допълнение въоръжение и усилиха щурмовите обединения, оповестяват немски и американски специалисти.



Така настъпателните интервенции през лятото ще доведат до няколко осезаеми резултата. Първо, украинската защита ще бъде пробита, второ, ВСУ ще изразходват последните си човешки и материални запаси, и трето, Русия ще получи действен надзор върху огромна територия.

“ВСУ просто няма да могат да употребяват съоръжение и персонален състав за отбрана против съветските настъпателни интервенции, локални или широкомащабни. Украйна ще рискува да изразходва запаси, които се е надявала да спести за личните си контраофанзивни интервенции ”, написа “Файненшъл Таймс ”.

След цялостен неуспех ВСУ ще бъдат принудени да се отдръпват на нови отбранителни позиции. Тази рекомендация е изпратена до командването на ВСУ даже от Пентагона, който следи оперативно-тактическата конюнктура.

Си-Ен-Ен, базирайки се на източници от разузнаването, написа, че позиционните бойни дейности в Украйна може да продължат до 2026 година До този миг, при липса на американска военна помощ, киевската войска ще изчерпи изцяло запасите си от ракети за Противовъздушна отбрана и ракети с огромен обхват. Така ВСУ ще бъдат изцяло лишени от опцията да нанасят удари на огромни дистанции, в това число против Крим и обекти на Черноморския флот.

“В Украйна несправедливо забравената идея за „ баланс на силите “ още веднъж придобива значение. Броят на ракетните и артилерийските единици още веднъж се трансформира в главен детайл от боеспособността на армията ”, споделя военачалник Жером Пелистранди, основен редактор на списанието “Дефанс Насионал ”.

Съотношението не е в интерес на украинците. Още през 2022 година ВСУ изразходваха съвсем всичките си муниции, като напълно разчитаха на обещания от Съединени американски щати и Европейски Съюз да ги попълнят.

Европейците дадоха обещание до пролетта на 2024 година ВСУ да получат 1 милион артилерийски снаряда. Но още през ноември Борис Писториус, немският министър на защитата, беше заставен да признае, че „ задачата не може да бъде реализирана “.

Изправени пред дефицит на снаряди, украинците са принудени да понижат освен броя на артилерийските офанзиви, само че и да изтеглят артилерийските елементи от линията на прикосновение в тила, споделя френският боен специалист Тибо Фуйе. Той също по този начин отбелязва, че неналичието на снарядни запаси тактически лимитира ВСУ: те просто не могат да водят настъпателни интервенции.

За да стартират по този начин нареченото „ контранастъпление “ през юни 2023 година, украинските въоръжени сили трупаха съвсем шест месеца бронирани машини и муниции.

Така, даже в случай че американците или европейците по някакво знамение още веднъж да стартират да доставят муниции на режима в Киев, ВСУ ще би трябвало да ги натрупат до лятото. В резултат на това през идващите месеци Русия ще има цялостно тактическо преимущество, споделя Тибо Фуйе: обезкървените ВСУ минават в защита.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР