Командите се подават чрез махане на около педя разстояние пред

...
Командите се подават чрез махане на около педя разстояние пред
Коментари Харесай

MWC 2019: Премиера на LG G8 с безконтактно управление

Командите се подават посредством махане на към педя разстояние пред екрана

LG G8 ThinQ се отключва безконтактно и ненапълно се ръководи безконтактно – единствено с жестове във въздуха (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

След сгъваемите смарт телефони на Samsung и Huawei, които дефилираха на Световния мобилен конгрес в Барселона, LG елементарно завоюва сърцата на пазарните наблюдаващи, като сподели своя нов модел G8 ThinQ.

Иновативният смарт телефон се отключва безконтактно и ненапълно се ръководи безконтактно – единствено с жестове във въздуха. За несвикналия консуматор усърдното ръкомахане граничи с фитнес, само че по-късно човек се научава по какъв начин да „ жестикулира “ вярно, съвсем като вълшебник над тайнствена запарка.

G8 ThinQ се отключва посредством биометрика, като този път технологията изненадва: сканират се не лицето или пръстите, а системата от вени в ръката. Мрежата от вени в човешкото тяло е също толкоз неповторима, колкото е тази на ириса в окото, по тази причина може да се употребява за различаване, споделят от LG. Това става отдалечено: дланта се изправя на 15-20 сантиметра пред камерата за 2-3 секунди.

G8 ThinQ сканира системата от вени в ръката (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Две приложения в отключения телефон могат да се управляват без допиране, единствено с жестове във въздуха. Те се избират от самия консуматор. Оттам насетне командите се подават посредством махане на към педя разстояние пред екрана.

Ако, да вземем за пример, избра приложението за снимане, потребителят може да „ щрака “, без въобще да пипа екрана – и несъмнено това ще прикове погледите на близките, тъй като жестът във въздуха наподобява зрелищно.

Основната камера на LG G8 ThinQ (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Сензорът „ Time-of-Flight “ (накратко ToF) разрешава несъмнено различаване на лицето и отключване посредством 3D сканиране. Телефонът излъчва инфрачервена светлина, която отскача от лицето и посредством отражението се образува тримерен облик. Това разрешава отключването посредством лицево различаване да работи даже при едва осветяване.

Останалите характерности на устройството бледнеят пред въздушно-жестовото ръководство, само че си коства да се каже, че озвучаването също е нетрадиционно. Целият екран на телефона в действителност е една огромна тонколонка, бълваща тон за мобилното празненство на своя притежател.

LG V50 ThinQ е отговорът на LG против модата на сгъваемите екрани (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Далеч по-обикновен на този декор наподобява другият нов модел на LG, V50 ThinQ. Само на пръв взор, тъй като в него е вграден 5G модем на Qualcomm, което го прави един от първите 5G телефони, а приставка, сходна на калъфче, го добавя с втори екран.

LG V50 ThinQ е един от първите 5G телефони (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

V50 ThinQ, наподобява, е отговорът на LG против модата на сгъваемите екрани. Последната за момента всява повече ужас, в сравнение с възторг, най-много поради зашеметяващите цени, оповестени от производителите (>2000 евро).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР