Командирът на Сухопътното командване на НАТО генерал-лейтенант Роджър Клутиер е

...
Командирът на Сухопътното командване на НАТО генерал-лейтенант Роджър Клутиер е
Коментари Харесай

Командир от НАТО обсъди с адмирал Ефтимов отбранителния потенциал в Източна Европа



Командирът на Сухопътното командване на НАТО генерал-лейтенант Роджър Клутиер е разискал с началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов отбранителния капацитет на НАТО в Източна Европа. Генерал-лейтенант Клутиер ще се  посети формирования и полигони, с цел да се запознае с опциите за осъществяване на взаимни подготовки и учения.

Разговорите сред адмирал Ефтимов и генерал-лейтенант Клутиер са били  свързани с построяването на бойна група на Алианса в България. Обсъдени са били и опциите за присъединяване на други народи в нея.

В началото на военната рецесия в Украйна България предложи бойна група на основата на батальон от към 1000 души. Тази позиция беше показана и на среща на военните министри на НАТО. Страната ни обаче изиска бойната група да е под българско командване.

За в този момент публично 4 испански изтребителя „ Юрофайтър “ вземат участие в защитата на въздушното пространство на страната и на НАТО до края на месеца. След това у нас ще дойдат два нидерландски Ф-35- последно потомство.

В същото време държавното управление утвърди план на Техническо съглашение за прекосяване на границите в Европа с въздушен превоз. От държавното управление показват, че съглашението ще разреши на страната ни да извърши задължения към сигурността и защитата в Европейски Съюз. Ще бъдат нараснали отбранителните качества за гарантиране на националната сигурност и консолидиране към груповата защита.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР